Herkes bu belgenin peşinde

e-Devlet üzerinden çalışma izin belgesi almak için neler yapmalısınız

Tam Kapanma Sürecinde muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri tarafından düzenlenmiş olan mevcut görev belgeleri 2 MAYIS PAZAR Saat 24.00'e kadar geçerli olacak.


E-DEVLET ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? e-Devlet Çalışma izin belgesi almak için e-Devlet ekranı üzerinden giriş yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girilecek. Buradaki seçenekler arasından "çalışma muafiyet izin belgesi işlemleri" kısmı seçilerek başvuru yapılacak. Başvurunun alındığına ve onaylandığına dair SMS ile bilgilendirme yapılacak. Başvuruda bulunan çalışan bu belgenin çıktısını alarak işyeri yetkilisine imzalatacak.


ERİŞİM SIKINTISI YAŞANIYOR

Talep yoğunluğu nedeniyle şu anda e-Devlet'e erişim sıkıntısı yaşanıyor. Başvuruda bulunmak için sisteme girenler "Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir…" yazısıyla karşılaşıyor. Bu esnada sürekli sayfayı yenilemeniz gerekiyor. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Çalışma izin belgeleri e- Devlet üzerinden alınabilmesi için başvuru ekranı e-Devlet’te açıldı. Tam kapanma döneminde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışan ve e-Devlet kapısında oluşan yoğunluk nedeniyle sisteme zaman zaman erişimde güçlük yaşayan vatandaşlarımızın endişe ve acele etmelerine gerek yoktur.

İlgili iş yerleri tarafından düzenlenmiş olan mevcut görev belgeleri 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00’e kadar geçerli olacaktır. Ayrıca e-başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ekteki form manuel olarak doldurulup çalışan ve iş yeri/firma yetkilisi tarafından imzalanarak görev belgesi kullanılabilir. Kimsenin mağduriyet yaşamaması ve muafiyetlerinin kötüye kullanılmaması için her türlü tedbirlerimizi aldık” denildi.

Görev belgesi başvurusunda bulunan kişilerin sosyal güvenlik numarasına göre halen çalışmakta olduğu işyeri sicil numarası belirlenecek ve iş yerinin faaliyet alanına göre muafiyet kapsamında kalıp kalmadığı kontrol edilecek. İlgili Bakanlıklarla sağlanan entegrasyonlar sayesinde anlık ve otomatik olarak yapılacak bu sorgulamalar sonucunda bildirim ile aranan şartlar arasında uyumluluğun tespiti halinde sistem üzerinden otomatik olarak görev belgesi düzenlenecek. Başvuruda bulunan çalışana dair kimlik bilgilerinin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlaması sırasında hangi amaçla işyerinde olması gerektiği, çalışma süresi/zaman dilimi, işyeri ve ikamet adresi, varsa kullanacağı servis ya da araç plaka bilgisinin de yer alacağı görev belgesinin çıktısı başvuruda bulunan kişi tarafından çıktısı alınarak işyeri/firma yetkilisine imzalatılacak.


700 bin kişi çalışma izin belgesi aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu izin belgelerine ilişkin "Şu ana kadar muafiyet tanıdığımız sektörlerde e-başvuru, e-devletten çalışma izni belgesi alan kişi sayısı 691 bin 890. 178 bin 283 kişi de seyahat izin belgesi aldı" dedi.

Herkes bu belgenin peşinde

Bakmadan Geçme