Hizmetler aksıyor, inşaat başhekimliği yapılıyor!

Bartın Devlet Hastanesinde başhekim değişikliğinin ardından sular bir türlü durulmuyor.

Sağlık çalışanları huzursuz, hizmetler aksıyor, oturma eylemleri başlayacak!
Bartın Devlet Hastanesinde başhekim değişikliğinin ardından sular bir türlü durulmuyor.  
Yeni Başhekim Abdullah Danışman’ın göreve başlamasının ardından tayin isteyerek 8 uzman doktor Bartın’ı terk ettiğini belirten Sağlık-Sen Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Durmuş açıklamasında, “Yönetimin 4 Aylık icraatında çalışanların huzurunu ve motivasyonunu bozan hizmeti aksatan idarenin ne yapmak istediği anlaşılır değil. Çalışanlarla istişare edilmeden alınan kararlar ve adaletsiz uygulamalar çalışma barışını ve personel arasında ayrışmalara neden olmaktadır. Her zaman çalışanların yanında olduğumuz gibi bu konuda da sonuna kadar çalışanların yanında ve arkasındayız. Çalışanlar sahipsiz değildir, gerekirse her turlu platformda tepkimizi göstereceğimiz bilinmelidir.” Dedi.
 
 İNŞAAT BAŞHEKİMLİĞİ YAPILIYOR
 
Durmuş, Pazartesi gününden itibaren sağlık çalışanları ile süresiz oturma eylemi başlatacaklarını ve Çarşamba günü basın açıklaması yapacaklarını belirterek zehir zemberek açıklamalarda bulundu;
 
“8 uzman doktor gitti, Göğüs hastalıklarında tek doktor, Göğüs cerrahı tek, Nöroloji tek, cildiye tek, Kardiyoloji tek, Kadın Doğum 2 doktora düşüyor. Radyoloji uzmanı tek, ultrason çekmek için 40 gün süre veriliyor. Haziran ayında dönem tayini bekleyen sağlık çalışanı, doktor, hemşire, memur ve ebeler Bartın’ı terk etmeye hazırlanıyor.
Bolu’da olduğu gibi Bartın’da inşaat başhekimliği yapılıyor. 4 aydan beri yapılan tek icraat kırıp döküp inşaat yapmak. Sağlık çalışanlarının tamamı huzursuz ve mutsuz durumda. Gereken tepkimiz göstermeye devam edeceğiz”


 
 

Bakmadan Geçme