Hükümet caddesi nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ziyaretinden sonra projede çalışmalar hızlandı

Bakan Ziyaretinde Gündeme Gelen Konular Görüşüldü
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Ümit Aziz Kara, Yapım ve Uygulamaları Altyapı Müdürü Murat Uygun, Üstyapı ve Proje Müdürü Uğur Çelik, teknik personeli ağırladı. Başkan Akın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bartın’ı ziyaretinde gündeme gelen Hükümet Caddesi ve Şadırvan Caddesi’nde yapılması planlanan cephe iyileştirme çalışmaları ve Bartın Atıksu Arıtma Tesisinin kapasite artırımı ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.
“Tek Tip Cephe Giydirme ve Tabela Düzeni Getirilecek”
Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın, yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Projenin şehrimize hayırlı olmasını dileyen Akın; “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bartın’a gerçekleştirdiği ziyaretinde “Sokak Sağlıklaştırma” Projesini açıklamıştı. Toplam 5 milyon TL’ye mal olacak projenin 2 milyon TL’si hibe, 3 milyon TL’si kredi şeklinde olacak. Hükümet Caddesi üzerindeki yapılara tarihi dokuya uygun olarak tek tip cephe giydirme ve tabela düzeni getirilmesi amacıyla uygulanacak olan projenin detaylarıyla ilgili toplantı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza projeye verdiği destek için teşekkür ediyorum. Projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“Gerekli Görüşmeleri Yaptık”
Akın; “Dallıca mevkiinde bulunan Bartın Atıksu Arıtma Tesisinin kapasite artımı ile ilgili de Sayın Bakanımızdan bir talebimiz olmuş. Bu çerçevede İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bu konuyu da değerlendirdik. Arıtmaya bir takım ilavelerin yapılması gerekiyor. 2025 yılına kadar planlanmış bir arıtma bu. 2017’de bitti ve şuan itibariyle yeterli olmayabilir. Çünkü Bartın merkez tahminimizden fazla büyüdü. Bu ilavelerin muhakkak yapılması gerekiyor. Ben göreve geldiğimde 47 bin nüfus vardı. Şuanda 78 bin nüfustan bahsediyoruz ki öğrenci hariç. Bu 100 bin demektir. Oradaki terfi merkezlerinin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Talebimiz üzere Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme