İddialar Çok vahim!

Bu sorular cevap bekliyor, neler yaşandı?

Bartın'da sağlık ekipleri, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) rastgele belirlenen adreslere giderek evlerde filyasyon çalışması yapıyor. Saha taraması yapan sağlık ekipleri Gölbucağı mahallesinde şok bir olayla karşılaştı. 
İddialara ve görgü tanıklarının ifadesine göre, rastgele belirlenen adrese giden ekipler eşini koronavirüsten kaybeden ve kendisi de pozitif olan bir kişiyi bahçede başkalarıyla konuşurken buldu.
Sistemden yaptıkları kontrolde test sonucu pozitif olan kişinin karantina altında olması gerektiğinden tutanak tutmak isteyen ve canları pahasına çalışan sağlık ekiplerinin kötü muamele ile karşılaştıkları, olay yerine gelen CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun da sağlıkçıların görevlerini yapmalarına engel olmaya çalıştığı, telefonla birilerini arayarak pozitif olan kişinin ve yanında bulunanlara işlem yapılmasını engellemek istediği iddia edildi. Sağlık ekiplerine tutanak tutmamalarını rica eden, ailenin cenazeleri dolayısıyla acılı olduklarını ileri sürerek araçlarını buradan çekmelerini isteyen Bankoğlu’nun kişilerin karantina yurduna götürülmelerine engel olmaya çalıştığı gibi çok vahim iddialar var.
Görgü tanıkları Bakanlığın aracının plakasını ve tutanağın fotoğraflarını çektiren Bankoğlu’nun sağlık ekiplerine karşı takındığı tavrı hayretle izlediklerini belirtti. 
İki gündür taziye için gelen gidenin çok olduğunu belirten mahalle sakinleri durumdan oldukça tedirgin. Bu arada Gölbucağı mahallesinde koronavirüsten ilk can kaybının yaşanması ve 40’a yakın pozitif vakanın olduğu göz önüne alınırsa bu yaşananlar nasıl açıklanacak? 
Tüm bu engellemelere rağmen sağlık ekiplerinin il Hıfzıssıhha kararlarına göre tutanak tuttukları, ancak karantina kararının uygulanmadığı ileri sürüldü. 
BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR
-Tutanak tutuldu mu, tutulduysa gereği yapıldı mı? Test sonucu pozitif olan ve koronadan eşini kaybetmiş birinin kendisini ve gelenleri tehlikeye atarak taziye ziyareti kabul ettiği doğru mudur?
-Milletvekili Aysu Bankoğlu görevini yapmak isteyen sağlık ekiplerine engel olmaya çalıştı mı?
-İl Hıfzıssıhha kararlarını hiçe sayıp kişilerin karantina yurduna yerleştirilmelerine engel oldu mu? 
-Canları pahasına çalışan, yeri geldiğinde çoluğunu çocuğunu göremeyen sağlık çalışanlarına yardımcı olması gerekirken rencide edici, zorluk çıkaran tavır takındı mı? Sağlık çalışanları kimse ölmesin diye gece gündüz uğraşırken arabanızı buradan çekin, ailenin acısını tazelemeyin dedi mi?
Vaka sayıları hızla artarken, tedbirli olunması gerektiği söylenirken Sağlık müdürlüğünün ve Aysu Bankoğlu'nun bu vahim iddialar karşısında açıklama yapması bekleniyor. 

Koronavirüs ile mücadelede Sağlık Bakanlığı tüm tedbirleri alırken böyle bir ihmalin yaşanması akıllarda soru işaretlerine yol açtı. 

Bakmadan Geçme