İki önemli projede imzalar atıldı

Ekonomik olarak büyük katkı sağlayacak, Kozcağız için hayırlı olsun

"Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor" isimli proje ile “Sayayı Evlerde Üretiyoruz” isimli Projelerin imzaları atıldı.
KOZCAĞIZ SERACILIĞIN MERKEZİ OLUYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)  kapsamında Kozcağız Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor” projesinde   Bakka Genel Sekreteri Dr.Lütfi Altunsu ile Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman  arasında destek sözleşmesi imzalandı.
Proje ile seracılık temalı mesleki eğitimlerin verilmesi, toplamda 15 dekarlık bir alanda 520 m² lik 30 adet sera kurulumu, tarımsal üretimin yapılması, kursları başarı ile bitirenlerden 30 kişiye seraların tahsis edilmesi planlanıyor.
Projemiz kapsamında hayata geçirilecek olan eğitim merkezinin tarımsal üretime yönelik eğitimler için sürekli eğitim merkezi haline getirilmesi ile tarımsal üretim bilincinin aşılanması, eğitimli çiftçilerin yetiştirilmesi, üretimin devamlılığının sağlanması, tarımda girişimciliğin ve yeni uygulamaların özellikle teknoloji temelli uygulamaların özendirilmesi, tarımın hakir görülen bir meslek olmaktan çıkarılarak özellikle gençlere özendirilmesi sağlanacak.
Toplam 1.572.000,00 TL bütçeli proje için BAKKA tarafından 1.400.000,00 TL hibe desteği verecek.Kozcagız'ımıza ve bölgemize  hayırlı olmasını dileriz.
66 HANEYE EVDEN ÜRETİM İMKANI
Kozcağız Belediyesinin ortağı olduğu "Sayayı Evlerde Üretiyoruz" projesinin sözleşmesi de imzalandı.
Bu kapsamda Kadın Eğitim Merkezi ve eski TEK binamızda 80 hemşehrimize kurs imkanını sağlanacak. Ve evlere saya makineleri verilerek uretim ve pazarlaması yapılacak.
Proje ile 53 adedi evlerde kullanım hakkı belirlenecek kişilere verilmek üzere, 13 adedi ayakkabı montaj atölyesinde kullanılmak üzere toplamda 66 adet saya dikim makinasının alınması, hedef kitlede yer alan ve istihdamı sağlanacak olan kişilere makinelerin teslim edilmesi, Bartın İnovasyon Merkezine montaj atölyesinin kurulması ve montaj eğitimlerinin verilmesi, Saya Eğitim Merkezinde ve Kozcağız Belediyesinde 80 kişiye saya üretimine yönelik eğitilmelerin verilmesi planlanıyor.
Düzenlenecek eğitimler, kurulacak atölyeler ve alınacak makine ve ekipmanlar ile istihdam olanaklarının ve üretimin artışı sağlanacak, İlimizde sektörde yeni bir üretim şekli olarak evlerde üretim yapılarak saya üretimi gerçekleştirilecek. Evlerde üretim yapacak kişilere makine, üretim malzemesi temini ve nihai ürün alım garantisi verilecek, böylelikle hem hammadde temini sıkıntısı hem de pazarlama sorunu ile karşı karşıya kalınmayacak. Üretilen ürünün bedeli üreticinin hesabına yatırılacak olup dezavantajlı grupta yer alan ilgili bireylerin hane halkı gelirlerinde artış sağlanacak.

Toplam 1.672.480,60 TL bütçeli proje için BAKKA tarafından 1.500.000,00 TL hibe desteği verilecek.
 

Bakmadan Geçme