Irmak, liman ve İnkumu Tünel projelerini yapacağız

İnkumu'na gelenler neden geri çevrildi?

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın Limanı, Bartın Irmağı ve İnkumu Tüneli projeleriyle Bartın’ı turizmde bir yıldız yapmak istediklerini söyledi. İnkumu Tüneli için ‘afaki’ yorumunda bulunanların yaz aylarında İnkumu’nda araç parkı yeri olmadığı gerekçesiyle gelenleri geri çevirdiklerini de sözlerine ekleyen Aldatmaz, “Mega projelerinizle beraber insanların her ihtiyaçlarını karşılayıp ağırlayarak turizm kenti olursunuz. Mevcut Belediye Başkanında bu vizyonun ve bu misyonun olmadığını gördük. Biz İnkumu’na tünel yapacağız derken ‘afaki’ dediler. İnkumu’na tünel ve otopark yapmak mı afaki? Yoksa gelen insanları ‘araç park edecek yer yok!’ diyerek İnkumu giriş noktasından geri çevirmek mi afaki? İnsanlarımız neyin afaki olup olmadığını çok iyi biliyor. Halkımız 31 Mart’ta tercihlerini buna göre yapacak.” Dedi.

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın Limanı, Bartın Irmağı ve İnkumu Tüneli projeleriyle Bartın’ı turizmde bir yıldız yapmak istediklerini söylerken mevcut belediye yönetimi de eleştirdi.

Bartın Limanını çok daha verimli kullanacağız

AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz açıklamasında, “Göreve gelir gelmez Bartın Belediyesinin gelirlerini artıracak projeleri hayata geçireceğiz. Bartın Limanında rıhtımı uzatarak RO-RO gemilerinin de limanda yükleme-boşaltma yapılabilmesini sağlayacağız. Limanın gelirlerini artırmayı amaçlıyoruz. Limanın gelirini artırdığımız zaman Bartın’ın gelirini de artırmış olacağız. İyi bir yönetici kaynak yaratır ve kaynaklarını iyi yönetir. Daha evvelki yıllarda Bartın Limanından çok ciddi derecede narenciye ihracatı vardı. Şu anda yok. Limanın arkasında bulunan alanlara da depolar oluşturacağız. O bölgeyi daha verimli kullanacağız. Bartın Limanının cazibesini mutlaka artıracağız. Bartın Limanının turizm kapısı olmasını da sağlayacağız.” Dedi.

Temel projemiz Bartın Irmağı

Bartın Limanının ticaret hacmini artırırken aynı zamanda turist kapısı olması sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Aldatmaz, “Bartın Limanına demirleyecek gemilerle gelen turistler limandan Bartın’a kadar ırmak üzerinden ulaşım sağlayacaklar. Bartın Irmağı kentimizin en büyük değeri. Esas temel projemiz Bartın Irmağı. Tüm projelerimiz Bartın Irmağına entegre olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızda Bartın’a geldiğinde Bartın Irmağı Islah Projesinin yatırım programına alındığını ve yapılacağını söyledi. Bizde bu işin takipçisi olacağız. Bartın Irmağını ıslah edeceğiz. Bartın 3 bin yıl önceki değerine kavuşacak. Bartın bir marka şehir olacak.” Şeklinde konuştu.

İnkumu tünelini mutlaka yapacağız

İnkumu tünelini mutlaka yapacaklarını da söyleyen AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Aldatmaz, “İnkumu’nu Bartın’ın bir mahallesine dönüştüreceğiz. Amasra tünelini nasıl yaptıysak İnkumu tünelini de aynı şekilde yapacağız. Amasra tünelini yapmadan önce insanlar ‘hayal’ diyorlardı. Evet bir hayaldi ve biz hayalleri gerçekleştirdik. İnkumu Tünelini sadece belediye kaynaklarıyla değil aynı zamanda karayollarına proje sunarak bile gerçekleştirebiliriz. İşte burada yerel yönetim ve iktidar uyumunun önemi ortaya çıkıyor. Bizim Bartın’da yapacağımız çok iş var. Sayın Cumhurbaşkanımız Bartın’a geldiğinde ‘Seçimi kazan projelerini önüme getir’ dedi. Bartın’a değer katacak projelerimizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Halkımızda artık Bartın’da değişim ve gelişim istiyor. Halkımız 31 Mart’ta değişimi bizde gelişimi başlatacağız.” Dedi.

İnkumu’na gelenler geri çevrildi. Neden?

İnkumu tünel projesinin hayata geçmesiyle birlikte İnkumu’nda yaz-kış yaşam ve turizm olacağını da kaydeden Aldatmaz, “İnkumu’nda turizm sadece 3 aya sıkışıp kalmayacak. İnsanlarımız yaz kış İnkumu’nu tercih edebilecekler. Tünelle birlikte yapacağımız otoparkla İnkumu’nda ki yoğun zamanlarda yaşanan park sorununu kökten çözeceğiz. Böylece İnkumu’na gelen insanları geri çevirmeyeceğiz. Hatırlarsanız geçtiğimiz yaz ayında İnkumu’na gelen vatandaşlar geri çevrildi. Neden? Araç park edecek yer yok! İnsanları geri çeviren kimdi? Bartın Belediyesinin Başkan Yardımcısıydı. Biz insanları geri çevirmeyeceğiz. Onlara araç parkı ve ihtiyaç duydukları imkanları sunacağız. Eğer bir turizm kenti olmak istiyorsanız insanları geri çevirerek turizm kenti olmazsınız. İnsanların her ihtiyaçlarını karşılayıp ağırlayarak turizm kenti olursunuz. Mevcut Belediye Başkanında bu vizyonun ve bu misyonun olmadığını gördük. Biz İnkumu’na tünel yapacağız derken ‘afaki’ dediler. Ben soruyorum? İnkumu’na tünel ve otopark yapmak mı afaki? Yoksa gelen insanları ‘araç park edecek yer yok!’ diyerek İnkumu giriş noktasından geri çevirmek mi afaki? İnsanlarımız neyin afaki olup olmadığını çok iyi biliyor. Ve 31 Mart’ta tercihlerini buna göre yapacaklar.” Dedi.

Türkiye’nin Venedik’i olacağız

Bartın’ın doğal ve kültürel değerleriyle eşsiz bir kent olduğunun da altını çizen AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Aldatmaz, “Allah tüm güzellikleri bize yani Bartın’a vermiş. Önümüz deniz. İçimiz ırmak. Arkamız Küre Dağları. Bunların hepsi Bartın için çok büyük değerler. İşte bu değerleri koruyarak, doğallığa zarar vermeden Bartın halkının ekonomisine kazandırmamız gerekiyor. Biz Bartın’ı projelerimizle göç alan, her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği bir turizm merkezine dönüştüreceğiz. En büyük değerimizin şehrimize ismini veren Bartın Irmağı olduğunu biliyoruz. Bartın Irmağı projemizle Türkiye’nin Venedik’i olacağız. Irmak Islah ve rekreasyon projesinden sonra Bartın’a yatırımcı akacak.” Diye konuştu.

Bakmadan Geçme