Kaçak tur cezaları can yakacak!

Dikkat Çok Büyük Cezalar Geliyor!

Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan uyarıda, İlimiz sınırları içerisinde bulunan bazı kişi ve kuruluşlar tarafından TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) üyesi olmayan ve Kültür ve Turizm Bakanlığından Seyahat Acentesi İşletme Belgesi olmadan kaçak tur düzenlendiğine dair ihbarlar geldiği belirtildi.

Yapılan uyarıda şöyle denildi;

“Düzenlenen turlar İlimizde ve seyahat ettikleri İllerde düzenli olarak kontrol edilmekte ve kaçak tur düzenleyen kişi ve kuruluşlar hakkında “1618 Sayılı Seyahat Acentaları Birliği Kanununun” 29. ve 30. Maddeleri uyarınca haklarında yasal işlem yapılmaktadır.

Bu nedenle, Kültür ve Turizm Bakanlığından Seyahat Acentası İşletme Belgesi olmayan kişi, kurum ve kuruluşların her türlü seyahat faaliyetleri ile organizasyon düzenlemeleri yasak olup kaçak turlara katılan vatandaşların hakları ve can güvenliği bakımından zarara uğramamaları için Bakanlıktan Seyahat Acenta Belgeli ve TÜRSAB üyesi Seyahat Acentalarını kullanmaları gerekmektedir. Turu düzenleyen Seyahat Acentalarının seyahat sigortası yaptırması, araçlarında rehber bulundurması ve kullanılan araçların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından araç standartlarına uygun yetki belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bu vesile ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın seyahat faaliyetleri için TÜRSAB üyesi Seyahat Acentalarından hizmet almalarında yarar görülmektedir.”

CEZALAR AĞIR

Kaçak tur düzenleyenlere faaliyetten men edilme ve 2 bin lira ile 5 bin lira arası para cezaları bekliyor.

Bakmadan Geçme