Karabük valiliği açıklama yaptı

Yangında son durum açıklandı

Karabük Valiliği, orman yangınının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. İşte yapılan yazılı açıklama: 
Merkez İlçeye bağlı Ödemiş Köyü ve Yeşilköy mevkiinde başlayan orman yangını Karabük Orman İşletme  Müdürlüğü ve komşu illerimizden gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, İl Özel İdaresi ekipleri, İl ve İlçe Belediyelerimizin İtfaiye ekipleri, komşu illerimizden gelen İl ve İlçe Belediye İtfaiye ekipleri, Devletimizin tüm kurumlarının araç, gereç ve personeli, özel sektöre ait İtfaiye ve su  tankerleri ile yöre halkımızın büyük emek, gayret ve cansiperhane destekleri ile büyük oranda kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları halen devam etmektedir.
Yangın söndürme çalışmalarına 162 İtfaiye, arazöz, su tankeri ve iş makinesi, 400'ün üzerinde Emniyet, Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü, kamu personeli ve vatandaşımız  katılmış olup yangında yaklaşık 100 hektarlık alan zarar görmüştür. Yangının şuan itibariyle yerleşim yerlerine sirayet etmesi söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Bakmadan Geçme