Karakaş iddialara cevap verdi

Afiş polemiğinde küfür ettiği iddia edilen Karakaş açıklama yaptı

"Yapılan açıklama gerçeği yansıtmıyor"
Afiş polemiğinde Küfür ettiği iddiasıyla Ak Parti tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan CHP il Başkanı Selim Karakaş iddiaları yalanlayarak şu açıklamayı yaptı; 
“Ak Parti il başkanı Yaşar Arslan 30 Nisan akşamı Cumhuriyet Meydanında 1 Mayıs Günü düzenleyeceğimiz miting hazırlıkları sürerken yaşanan gelişmeleri çarpıtarak hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu sosyal medya yayın organlarından öğrendim. Yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en üst yönetim kademesindeki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret yada küfür etmek haddim olmadığı gibi, siyasi nezakete de  İl Başkanı sıfatı ile bana da yakışmaz. Bu olayı sayın başkana kim nakletti ise doğruları anlatmamış. Zira o gece Ak Parti İl Başkanı Cumhuriyet Meydanında değildi. O gece alanda bulunan millet ittifakı İl başkanları ve yöneticileri ile o gece yaşanan olaylarla ilgili yaptığımız görüşmeler sırasında söylenen bazı sözler çarpıtılarak Ak Parti İl Başkanına nakledilmiştir. Aynı akşam alanda bizimle birlikte olaylara şahit  olan basın mensupları, yönetici arkadaşlarımız alanda yapılan çalışmaları izleyen hemşehrililerimiz de vardı. Bu konu ile ilgili olarak aynı gün akşam Ak Parti yetkilisi ile telefon görüşmesi yaptım ancak bir sonuç alamadım. Aradığım kişi afişin İl Başkanının bilgisi dahilinde asıldığını İl Başkanı  ile görüşmem gerektiğini söyledi. İl Başkanı Yaşar Arslan’ı telefonla aramama rağmen o gece görüşemedim. 01 Mayıs günü öğlen saatlerinde  kendisini  tekrar aradım ve  görüşerek 30 Nisan gecesi  yaşananları kendisi ile de paylaştım. 
Temelde bütün bu yaşananların müsebbibi seçimlerin başlangıcından bu yana ötekileştirici, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dili kullanan ve bunu marifet sayan, baştan beri Millet İttifakı Genel Başkanlarına ve bizlere ayrıştırıcı dille saldıran bizimde hakaret kabul ettiğimiz  ve aynı ayrıştırıcı dili içeren pankartı miting alanından görülecek şekilde  ertesi gün alanda mitingimiz olduğunu bile bile miting alanına 30 Nisan  günü akşam saatlerinde asanlardır. Aynı şekilde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bartın’a gelişini duyurmak üzere o akşam çeşitli yerlere astığımız pankartları kesenler ve sökenlerdir. 
Bize Siyasi nezaket dersi vermeye çalışanların öncelikle seçim meydanlarında, kahvelerde ve hatta Parti  binamızın karşısında partimize baka baka dile getirdikleri kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, bizlerin de hakaret olarak değerlendirdiği nefret  dilinden vazgeçmeleri gerekmektedir. Saygılarımla”

Bakmadan Geçme