Kimliği herkesi şaşırttı

Bartın'da Sanat dünyasını üzüntüye boğan intihar

Bartın’da dün meydana gelen olayda, kaldığı otel odasında geçirdiği bunalım sonucu tabanca ile hayatına son veren kişinin önemli gitar ustalarından Soner Egesel olduğu ortaya çıktı.
Kaldığı otel odasında bunalıma giren Egesel, başına dayadığı tabancayı ateşledi. Silah sesini duyanlar, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, odaya girdiklerinde şahsı kanlar içinde yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Egesel’in yaşamını yitirdiği belirlendi.
Hacettepe’de öğretim Görevlisi
Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Egesel, kurucularından olduğu “Bilkent Gitar Üçlüsü”yle yurt içi ve yurt dışında çok sayıda konser vermişti.

Soner EGESEL Kimdir?
1968 yılında Ankara’da doğdu. Gitar çalışmalarına Gürsel SÜER ile başladı. Hocasının yönlendirmesi ile O.D.T.Ü. Klasik Gitar Kulübü, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Ahmet KANNECİ’nin öğrencisi oldu. Lisans öğrenimini Polonyalı gitarist Ireneusz STRACHOCKI ile “Yüksek Onur Derecesi” alarak tamamladı. Yüksek Lisans Programı’nı 1996, Sanatta Yeterlik Programı’nı da 2000 yılında, yine “Yüksek Onur Derecesi” ile tamamladı. 2001 yılında Yardımcı Doçent unvanını almaya hak kazandı.
1987-2001 yılları arasında, Kağan KORAD ve Kürşad TERCİ ile kurdukları “Bilkent Gitar Üçlüsü”, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda konserler verdi ve kayıtlar yaptı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalıştı.
Sanatsal çalışmaları çerçevesinde çeşitli vesilelerle Leo BROUWER, Costas COTSIOLIS, Hubert KAPPEL, Marco SOCIAS gibi ustalarla çalıştı. Halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmaktaydı.

Bakmadan Geçme