Köprü yıkıldı, vatandaşların ulaşımı yok

Kendi imkânları ile yaptıkları köprü yıkıldı, Çocuklar okula, hasta ve yaşlı kadın hastaneye nasıl gidecek?

Bartın’ın Karaçay mevkiinde 2 yıl önce kendi imkânları ile yaptırdıkları köprü 3 ay önce yine selde yıkılınca çocuklarla birlikte 20 kişi yağmurda suların yükselmesi sonucunda mağdur durumda. 

Bartın’da etkili olan yağışlar sonrasında Karaçay deresinde sular yükselince mahsur kalan hasta ve yaşlı kadını AFAD ekipleri tarafından sırtta taşınarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim etti.

DEVLET KURUMLARINDAN ELLERİ BOŞ DÖNDÜLER!

DSİ, Bartın Belediyesi, Özel İdare ve ilin valisine giderek mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, tekrar köprüyü yapmaya imkânı olmadıklarını söyleyerek yardım istemelerine rağmen elleri boş dönmüş.

Karaçay’da yolun karşısında evi ve işyeri olan Vedat Sarı, yaklaşık 25 kişinin ve yanında çalışan 10 işçinin mağdur olduğunu belirterek yetkililerden yardım bekliyor.

ÖDENEK YOK, KÖPRÜYÜ KENDİNİZ YAPIN

Bartın Olay’a açıklamalarda bulunan Vedat sarı şunları söyledi.

“Burada iş yerim ve aynı zamanda evimde var. Burada beş aile olarak yaklaşık 20-25 kişi kalıyoruz. İş yerinde 10 tane çalışan işçimiz var. Bu köprü 2016 Ağustos’ta yıkıldı. İlgili yetkililere bildirdik. Ama bizimle ilgilenen olmadı. Kendi imkânlarımızla köprüyü yaptık. Yaklaşık 45-50 bin lira civarında para harcadım. Geçtiğimiz günlerde tekrar yaptığımız köprü yıkıldı. Irmağı Devlet Su işleri temizlemedi, müracaat etmemize rağmen temizlemedi. Ağaçlar yaptığımız köprüyü tekrar aldı götürdü. Tekrar devlet kurumlarına yazı yazdık. Özel İdare’ye, Devlet Su İşlerine ve Belediyeye yazdığımız dilekçeleri Cimer’e de gönderdik.

Özel İdare bize alanımızın dışarısında mücavir alan diye yanıt verdi. Devlet Su işleri, burayı ıslah çalışması aldık ama şu anda bölgeden talimat gelmeden biz buraya başlayamayız, size yardımcı olamayacağız. Siz kendi başınızın çaresine bakın dediler.

Ticaret Odası Başkanıyla Vali beye gittik. Vali beyde bize dediği şu oldu. Devletin şuan ödeneği yok, Siz orayı kendi imkanlarınız tekrar yapın dedi. Biz buraya geçici bir şey istiyoruz, kalıcı bir şey istemiyoruz. Oda bize kusura bakmayın yapamayız, lazımsa ben size araç gereç vereyim dedi. Ve biz Valinin yanından ayrıldık. Bu gün bir hastamız vardı. AFAD geldi, sırtıyla hastayı karşıdan karşıya geçirdiler. Devletten yardım bekliyoruz.”

Okulların açılacak olması ve hasta kadının her gün hastaneye gidecek olması vatandaşları kara kara düşündürüyor.

 

Bakmadan Geçme