Kozcağız baraj sahasındaki binalar yıkılacak

DSİ 23. Bölge Müdürlüğü, Kozcağız Barajı ve Kışla sel kapanı sahasında kalan kamulaştırılmış binaların 18 Mart'ta yıkılacağını açıkladı.

DSİ 23. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu uyarı yapıldı;
“Bartın Kışla Sel Kapanı ve Kozcağız Barajı Göl alanında kalan taşınmazların bir kısmı su kotu altında kalmaktadır. Göl alanında ve su kotu altında kalan taşınmazların DSİ 23. Bölge Müdürlüğünün 25.10.2017 tarih ve 735472 sayılı yazısı ile ilgili birimlere ve muhtarlıklara bildirilerek, 15 Aralık 2017 tarihinden önce terki ve yaklaşılmaması hususunda gerekli bilgilendirme vatandaşlara yapılması, cami, okul ve toplanma yerlerine ilan yazısına ait suretin asılması talep edilmiş ve muhtarlıklarca gereği yapılmıştır. Yapı bulunan taşınmazların önceki hak sahiplerine DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce taşınmazların terki hususunda vatandaşlara ayrıca tebligatta yapılmaktadır.
 
KAMULAŞTIRILMIŞ BİNALAR YIKILACAK, BOŞALTIN
 
Kışla Sel Kapanı ve Kozcağız Barajı batardo göl alanında yer alıp kamulaştırma süreci tamamlanan, kamulaştırma bedelleri dava dosyasına yatırılan ve mahkemece arazi tespitleri yapılan taşınmazların boşaltılması vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir. Söz konusu arazi ve yapılarda her an su yükselmesi nedeniyle canlıların boğulma tehlikesi vardır. Kesinlikle kamulaştırmaya konu taşınmaz ve yapılarda canlı insan ve hayvan bırakılmaması gerekmektedir. Kamulaştırmaya konu araziler ve üzerinde yer alan yapılardaki hak sahiplerinin şahsi eşya ve gereçlerini yıkım öncesi alması ve bölgeden uzaklaştırması gerekmektedir.
 
18 Mart 2018 tarihi saat 09.00 itibarıyla yıkım işlemi DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce kolluk kuvvetleri nezaretinde gerçekleştirilecektir. Yıkım aşamasında can ve mal emniyeti açısından yapılara kimse yaklaştırılmayacaktır.
Varsa eşya ve mütemmim cüzlerini yıkım öncesi vatandaşların nakletmesi önem ve aciliyet arz etmektedir. Yıkım aşaması ve sonrası yapılacak hak iddia ve taleplerinde DSİ 23. Bölge Müdürlüğü sorumluluk kabul etmeyecektir”.


 

Bakmadan Geçme