Kozcağız'da istihdamı arttıracak proje

Kozcağız Belediyesi'nin sanayi alanı oluşturma projesine TSO'dan destek...

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman'ın sanayi alanı oluşturarak, imalat atölyeleri kurulması ve istihdam alanları oluşturulmasına yönelik çalışmalarına Bartın TSO'dan destek geldi.

25 bin M2 imalat alanları yapılacak

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık  meslek komiteleri temsilcileri ile yaptığı toplantıda projeye ortak olduklarını belirtti. 

Kozcağız Belediyesi’nin beldede imalat alanları oluşturacak projesine de ortak olduklarını kaydeden Başkan Balık, “Kozcağız Belediyesi’nin bir projesi vardı. Kozcağız’da sanayinin arka bölümü ırmak tarafında 78 dönüm tescil harici bir yer var. Buranın tescillenmesi ve sanayi alt yapısı oluşturulmasına yönelik bir proje var. Bu projeye ortak olduk. İmara 50 bin m2’lik bir alan açılacak ve 25 bin m2’sine imalat alanları yapılacak. Bu projede geçerse Kozcağız Belediyesiyle birlikte bu işi yapacağız. Okullarımızdan da çeşitli projeler çıktı. Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bir proje yaptı. Mobilya, saç bakımı, yiyecek içecek, tesisat teknolojileri, elektrik ve elektronik olarak bir proje yaptı buna iştirakçiyiz. Yine Fuat Sezgin Anadolu Lisesi projesine de iştirakçiyiz.” diye konuştu.
Projenin hayata geçmesi halinde beldede kurulacak olan imalat atölyeleri ile istihdam alanları oluşturulmuş olacak.

Bakmadan Geçme