Kozcağız Seracılığın Merkezi Olacak

Merakla beklenen Proje onaylandı

Kozcağız Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor” isimli proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bartın Valisi Sinan Güner, proje ile Kozcağız ve yakın çevresinde (Merkez İlçe,  Hasankadı, Kumluca ve civar köyler) yaşayan kadınlara ve genç işsizlere seracılık hususunda mesleki bilgi ve beceri kazandırılacağını, verilen eğitimlerde başarılı olanlara sera tahsis edilerek aktif iş gücüne katılımlarının sağlanacağını açıkladı.
Diğer yandan bu proje ile Covid-19 salgını sonrasında göç, yoksulluk ve işsizlik gibi mevcut sosyal sorunların derinleşmesinin önlenmesi hedefleniyor.
Vali Güner, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

30 adet sera kurulacak

Proje ile, Kozcağız Belediyesi, arıtma tesisinin yan tarafına, yaklaşık 20 dönüm arazi üzerine 30 adet 520 metrekarelik seralar kurulacak.
5 yıllık periyotlar halinde 60 kursiyer 360 saatlik kurs sonunda sınava tabi tutulacak. Sınavı geçen 30 kursiyerin her birine, Kozcağız Belediyesi tarafından 520 metrekarelik sera tahsis edilecek. Böylelikle vatandaşımız hem profesyonel tarım tekniğini kullanarak üretim yapacak hem de satış yapabilecek.
Seraları kullanan çocuklu kadınların çocuklarını bırakması ve eğitimi gibi sosyal ihtiyaçları da Japonya hibesiyle kurulan Kozcağız Kadın Meslek Eğitim ve Beceri Merkezi tarafından giderilecek. Kozcağız Belediyesi seralarda yetişen ürünlerin satışında İFAD desteği ile kuracağı Tarımsal Ürünler Pazarında satış ve pazarlama uygulamasını başlatacak.
Karaman teşekkür etti
Kozcağız Belediye başkanı Mustafa Karaman projenin onaylanmasının ardından şu açıklamayı yaptı.
"Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor" projemiz sanayi ve teknoloji bakanlığımız tarafından onaylandı. Valimiz Sinan Güner'e,Tbmm Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Yılmaz Tunç'a ve sanayi ve Teknoloji Bakanınız Mustafa Varank'a  Tüm hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

Bakmadan Geçme