Mahalle Denetim Ekipleri oluşturulacak

Evde izolasyon ve karantina yükümlülüğünü ihlal edenlere sıkı takip

Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla kurulan İl Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde “Mahalle Denetim Ekipleri” oluşturulacak. 
Kamu kurum ve kuruluşları, okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman veya site yöneticilerinin bu ekiplere katılması sağlanacak. Mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde ekipler oluşturulacak.
Evde izolasyon ve karantina yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında idari para cezası uygulanacak ve adli işlem yapılacak.
Yapılan her türlü bilgilendirmeye rağmen izolasyon kurallarını ihlal eden kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince para cezası, TCK nın 195 inci maddesi uyarınca gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, bu eylemlerin işleniş biçimine göre daha ağır cezaların uygulanması için gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi.
Vaka/takipli kişilerin oturduğu binaların ve çevrelerinin bulunduğu yere göre İl Özel İdaresi ve Belediyelerce dezenfekte edilmesi kararlaştırıldı.

Bakmadan Geçme