Meclisten 2 yeni karar

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin bugünkü toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Vali Sinan Güner başkanlığında toplananİ l Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs tedbirleri kapsamında aşağıda belirtilen kararları aldı.
Sinema salonlarının açılışı 1 ay ertelendi
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin 08.01.2021 tarih ve 1 no’lu kararının 2. maddesi ile “sinema salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart 2021 tarihine kadar sonlandırılmasına” karar verilmişti. Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 1 Nisan 2021 tarihine kadar ara verilmesine karar verildi. 
Limandan giriş yapanlara test şartı
Ülkemizde vaka sayılarında yaşanan düşüşün sürekliliğinin sağlanması ve yeni vakaların ülkemize girişinin önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın talimatları gereği, Ülkemize Bartın Limanından giriş yapmak isteyen kişilerden son 72 saat içerisinde yapılmış negatif SARS-CoV-2 PCR test ibraz etme gerekliliğinin ve negatif sonucu ibraz edemeyen kişilerle ilgili uygulanacak karantina koşullarının yeni bir karar alıncaya kadar İçişleri Bakanlığı’nın 02/01/2021 tarih ve 3 sayılı Genelgesiyle belirlendiği haliyle devam etmesi kararlaştırıldı.

Bakmadan Geçme