Mega Projelerimizle Bartın'ı marka kent yapacağız

Bartın'ı mega projelerle donatıp bir marka kent yapacağız, 31 Mart seçimleriyle birlikte şehrimizde değişim ve gelişim başlayacak.

BARTIN’I KUZEYİN YILDIZI VE MARKA KENT YAPMAYA KARARLIYIZ
 
AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Yusuf Aldatmaz 31 Mart’ta Bartın’da güçlü belediyecilik anlayışının başlayacağını söyledi.
Bartın halkının şehre değer katacak, turizm ve istihdam alanları yaratacak, ekonomiye de can verecek büyük projeler beklediğini ifade eden Aldatmaz, “Halkımızın beklentilerine güçlü belediyecilik anlayışımızla yanıt vereceğiz. Bartın’ı mega projelerle donatıp bir marka kent yapacağız. Kazananın Bartın olacağı 31 Mart seçimleriyle birlikte şehrimizde değişim ve gelişim başlayacak. Bu değişim ve gelişimin kazananı Bartın halkı olacak.” Dedi.
 
AK Parti Bartın Belediye Başkanı Yusuf Aldatmaz her biri Bartın’a değer katacak mega projelerinin detaylarını anlattı. Bartın’ı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmaya kararlı olduklarını kaydeden Aldatmaz projeleri ve detaylarıyla ilgili şunları söyledi;
 
Bartın Limanı Projesi
 
Yük ve yolcu taşımacılığında uluslar arası liman olarak hizmet veren Bartın limanı aynı zamanda yük ve yolcu giriş-çıkış gümrük kapısıdır. 480 metre rıhtım uzunluğuna sahip Bartın Limanına 215 metre boyundaki gemiler yaşanabilmektedir. RO-RO taşımacılığı projemiz ile limanımızın ticaret hacmini de genişletmeyi hedefliyoruz.
 
Limanımız Türkiye’nin tarımsal ürün transferinde, özellikle Rusya piyasası olmak üzere Karadeniz’e kıyısı olan komşu ülkelere ihraç edilirken ki tek çıkış noktasıdır. Bartın limanının kapasitesini artırmak belediye gelirlerinin de artmasını, aynı zamanda yatırımcıların Bartın’ı tercih etme nedeni olacaktır. Limana ulaşan dalgalardan enerji üretimi sağlayacak projemizle birlikte Bartın Irmağının baştan sona ışıklandırabilecek enerjiyi de karşılamış olacağız.
 
İnkumu Tünel Projesi
 
İnkumu tünel projemizle İnkumu’nu Bartın’ın mahallesi yapmayı hedefliyoruz. İnkumu’nu dört mevsim yaşanan bir yere dönüştürürken Bartın’da bir sahil kentine dönüşecek. İnkumu tünel projemizle eş zamanlı yapılacak olan 1000 araçlık otoparkla yoğun zamanlarda otopark sıkıntısı da ortadan kalkmış olacak. Geçtiğimiz yıllarda İnkumu’na gelenlerin araç çekecek yer kalmadığı için geri çevrildiğini gördük. Bu görüntülerde tarihe karışacak.
 
Bartın Irmağı Projesi
 
Şehrimize adını veren Bartın Irmağına hala kanalizasyon aktığını görmek içimizi acıtıyor. Irmağımızın her iki yakasındaki çöplerde gerçekten çok kötü bir manzara ortaya koyuyor. Şehrimizin en büyük değeri olan Bartın Irmağını doğallığını da koruyarak turizme ve ekonomiye kazandıracağız. Irmak üzerinde modernize edilmiş çektirmelerle ulaşım ve gezi imkanları sunacağız. Irmağımız gibi çevresinden de faydalanacağız. Fuar alanları, festival ve konser alanları, ırmak kenarı konsept ve butik oteller, sanat atölyeleri ve galerileri, yöresel el sanatları sergi alanları, müze alanları, çocuk eğlence merkezleri, ırmak seyir terasları, kafeler için ayrılan alanlar, cep sinemaları, kaykay parkuru, yürüyüş güzergahları, bisiklet yolları, spor alanları, dikey bahçeler, ırmağın iki yakasını birleştiren yaya köprüleri, film ve dizi sektörü için ayrılan plato alanlarıyla Bartın’ı Türkiye’nin Venedik’i yapacak bu projeyle şehrimizi markalaştıracağız.
 
Yalı Meydanı Projesi
 

Irmak üzerinden modernize edilmiş çektirme gemisi ile gelen misafirlerimizi kent merkezine yönlendirerek ekonomiye katkı sağlayacağız. Proje alanımızda oluşturduğumuz meydanda alanın tarihini yansıtan objeler ile oturma duvarları olacak. Açık ve yeşil alanlar, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, bisiklet kiralama noktaları, dinlenme alanları, büfeler, sergi alanları, el sanatları satış alanları yer alacak. Ayrıca bu bölgemizde telefon ve bilgisayarlar için şarj üniteleri ile ücretsiz internet noktaları bulunacak.
 
Katlı otopark
 
Mevcutta bulunan Sağlık Müdürlüğü binasının inşaat çalışmaları devam eden yeni Devlet Hastanesine taşınması ile yapının bulunduğu alana katlı otopark inşa edilecek. 750 araç kapasiteli otopark ile insanlarımız şehrin içinde otopark ihtiyacını çok uygun ücretlerle karşılayabilecek.
 
Fidanlık karşısında bulunan Endüstri Meslek Lisesinin bulunduğu alana merkez cami, mağazalar ve katlı otoparkı içine bulunduran bir kompleks planladık. 2000 araçlık otoparkla şehrimizin otopark sorunu tamamen çözümlenecek. Böylece kent merkezindeki trafik yoğunluğu da azalmış olacak.
 
Açık kapalı çarşı projesi
 
Bartın’ın ana caddesinde halkımızın alışveriş yaparken dinlenebileceği alanlar tasarlanacak. Dört mevsim düşünülerek yağmur ve güneşe duyarlı açılır kapanır şemsiyeler caddenin üstünü kaplayacak. Tasarladığımız şemsiyelerde biriken yağmur suyunu da olası yangınlarda hızla kullanılabilir şekilde depolayacağız. Böylece hem şehrin merkezindeki tarihi yapı ile birlikte halkımızın, esnaflarımızın can ve mal güvenliğini de korumuş olacağız.
 
Millet bahçesi projesi
 
Fidanlık bölgesinde hayata geçirilecek olan millet bahçesi ile Bartın’da kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı artırılacak. Millet bahçesinde Bartın halkının sosyal aktiviteler de bulunabileceği, aileleri ve sevdikleriyle hoşça vakit geçirebilecekleri rekreasyon alanları oluşturulacak. Kentsel tarım alanları ve ekolojik pazar temalarının da olacağı millet bahçesine aynı zamanda ırmaktan ulaşım da sağlanabilecek. Böylece yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacak. Çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme ve piknik alanları, renk ve koku bahçesi, amfi tiyatro, etkinlikler için platformlarında yer alacağı millet bahçesi Bartın’ın bir incisi olacak.
 
Tramvay projesi
 
Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsü ile Bartın kent merkezi arasında projelendirilen tramvay projesi ile halkımıza daha konforlu bir ulaşım imkanı sunulacak. Şehrimize değer katacak bu projeyle birlikte araç kullanımında da ciddi oranlarda azalma meydana gelecek ve kent trafiği nefes alacak. Proje kapsamında güzergah boyunca bisiklet yolları da oluşturulacak. Böylece insanlarımıza güvenli bir şekilde bisikletle de ulaşım ve spor imkanı sağlamış olacağız.
 
Spor kompleksi projesi
 
Bartın’a sadece futbol değil birçok farklı alanda faaliyet gösteren bir spor kompleksi kazandıracağız. Bu alanda istişare ve çalışmalara başlanılmış durumda. Spor kompleksinde gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın spor yapabileceği güvenli ve konforlu alanlar oluşacak. Spor kompleksi  bölgemizde eşi benzeri olmayan bir büyüklük ve kapasiteye sahip olacak. Sadece futbol değil her branşta spor alanlarının yer alacağı kompleks ile birçok kulüp yaz ve kış kampları için Bartın’ı tercih edecek. Ayrıca görev süremiz boyunca spora ve sporcuya kaynaklar aktaracağız. Bartın’da sporu ve sporcuyu kimseye muhtaç etmeyeceğimize garanti veriyoruz.
 
Teleferik ve Aladağ seyir kulesi projesi
 
Bartın millet bahçesinden Aladağ’a teleferik hizmeti sunulacak. Şehre değer katacak bu proje aynı zamanda bir cazibe merkezi olmamızı da sağlayacak. Millet bahçesinden teleferikle Aladağ’a yapılacak ulaşımın ardından halkımız ve ilimize gelen turistler Aladağ’ın en zirve noktasına inşa edilecek seyir kulesini ziyaret edebilecekler. Bartın’ın en yüksek noktasından denizin dahi görülebileceği camdan seyir terası 360 derecelik seyir imkanı sunacak. Asansörle çıkış yapılabilecek seyir terası şehrimize kazandıracağımız inci projelerden biri olacak. Bu projemizde şehrimizde turizmi hareketlendirecek ve şehrin ekonomisine can katacak.
 
Mahalleler ve sanayi sitesi projelerimiz
 
Yukarıda saydığımız projelerin yanı sıra mahalle bazında projelerimizde olacak. Mahalle sakinlerimizin çocuklarını güven içinde oynatabilecekleri alanlarla beraber hobi bahçeleri, kreşler, özel gün kutlamaları için kapalı alanlar oluşturulacak. Bartın sanayi sitemizi de günümüz ve gelecek şartlarına göre modernize edeceğiz. Doğalgazın sanayi sitesi bölgemize ulaşmasını sağlayacağız. Ayrıca güvenlik konusunda da destek sağlayacağız.

 

Bakmadan Geçme