Mekke'nin Fethi Kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) 'Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi'ni kutladı.

Anadolu Gençlik Derneği Bartın Şubesinin organize ettiği 'Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi'  
 
 
Bartın Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen programa AGD Genel Başkan Yard. Yavuz Selim DUMANGÖZ, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal YURTBAY, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar DEMİR, AK Parti İl Başkanı Turhan KALAYCI, KYK İl Müdürü Zafer ÇAKAN, İlim Yayma Cemiyeti İl Başkanı Süleyman YILMAZ, bazı STK'ların temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Mekke'nin Fethi'nin 1387'nci yıldönümü nedeni dolayısıyla düzenlenen programa Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mekke'nin Fethi adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti.
 
 
Programda selamlama konuşması yapan AGD Bartın Şube Başkanı Hüseyin BÖBER, Mekke'nin ve Kudüs'ün fethinin önemine değinerek bu değerlerin her yıl genç nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. 
 
 
Programa konuşmacı olarak katılan AGD Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim DUMANGÖZ ise yaptığı konuşmada İslamiyetin gereği gibi yaşanması gerektiğine vurgu yaptı.
 
 
Programda daha sonra Ortaokul Komisyonu öğrencileri Esat MUDANYALI ve Sümeyye MEKEÇ'in okudukları şiirler izleyenlerden büyük alkış aldı.
 
 
Şiir dinletilerinin ardından Mekke'nin Fethinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi ve kum sanatı gösterisi gerçekleştirildi.
 
Programda son olarak Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği Siyer-i Nebi yarışması sınavında Lise Bayanlarda il birincisi olan Esma ŞENTÜRK, il ikincisi Sümeyye ÖNEN, il üçüncüsü Duygu BAYRAK, Lise erkeklerde il birincisi olan Kerem ÖZDEMİR, il ikincisi Berkan TOPRAK, il üçüncüsü Oğulcan GÜL, Ortaokul Bayanlarda il birincisi olan Alenur EYİDOĞAN, il ikincisi Yağmur AKTAŞ, il üçüncüsü Merve Sena ÖZALAN ve Ortaokul Erkeklerde il birincisi olan Muhammed Alperen KURT, il ikincisi Muhammed ŞERBETÇİ, il üçüncüsü Yusuf İslam ARSLAN ödülleri protokol tarafından verildi.
 
 
Programa, bir ay önce vefat eden Bartın'ın manevi önderlerinden Rıfat amca için okunan hatimlerin duası yapılarak son verildi.


Bakmadan Geçme