Meteoroloji'den Bartın için 'sarı' kategoride uyarı!

Yurdumuz 15 Mart Pazar günü Balkanlar üzerinden gelen mevsime göre soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına girdi.
Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların Pazar gecesi ve pazartesi günü Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmura ve bölgelerin yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.
Yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar doğu bölgelerimizde genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.
Önümüzdeki hafta başında sıcaklıkların Türkiye genelinde hissedilir derecede (8-15 C derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.
BARTIN İÇİN SARI UYARI
Meteorolojiden yapılan uyarıda Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ettiği belirtildi.
Bartın'da Salı ve Çarşamba günlerinde hava sıcaklıkları -2 dereceye kadar düşecek.
16.03.2020 Pazartesi akşam saatlerinden itibaren 19.03.2020 perşembe günü akşam saatlerine kadar soğuk hava ve don olayının etkili olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme