Meteorolojiden peş peşe uyarı

Bartın için sarı kodlu alarm verildİ

Meteorolojiden ve Bartın valiliğinden yağışlı ve fırtınalı havaya karşı uyarı yapıldı. Valilikten yapılan uyarıda, "Meteorolojik verilere göre; ilimizde sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m), 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık Yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir. Rüzgârın fırtına şeklinde esmesi beklediğinden vatandaşlarımızın ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.” denildi. Meteoroloji genel müdürlüğünden Bartın için yapılan sarı kodlu uyarıda, Cumartesi öğle saatlerinden itibaren Sağanak yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği ulaşımda aksamalar, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Bartın'da Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Pazartesi akşamına kadar yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. 

Batı Karadeniz’de Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Bolu, Düzce, Kastamonu, Karabük, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde beklenen sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli (21-50 kg/m2), 1500 m üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışların, Pazar günü (19.11.2023) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği ulaşımda aksamalar, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi gerekmektedir.

-Denizlerimizde(Batı Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz) Fırtına Bekleniyor!

ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren batısında kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinden sonra doğusunda güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, Pazar günü (19.11.2023) 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Pazartesi günü (20.11.2023) rüzgarın, bölgenin doğusunda batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esip akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Bakmadan Geçme