Muhtar yakıldı dedi, kundaklama şüphesi çıkmadı

'Muhtarın aracını yaktılar' başlıklı haberimize Jandarmadan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada “Hıdırlar Köyü muhtarı Ersin Yalçın, 19 Mart tarihinde jandarmayı arayarak gece yarısı arkadaşını ziyaret ettiği esnada dışarıdan patlama sesi duyması üzerine dışarıya çıktığında aracının yandığını gördüğünü beyan etmiştir.

Olayın öğrenilmesine müteakip jandarma tarafından süratle olay yerine gidilerek gerekli imceleme ve araştırmalara başlanılmıştır. Olay yeri inceleme ekibi tarafından yapılan araştırma sonucunda yangının aracın motor bölgesindeki elektrik aksamından çıktığı, dışarıdan herhangi bir kundaklama şüphesi olmadığı değerlendirilmiştir.

E.Y. isimli şahıs konuyla ilgili olarak herhangi bir hasmının olmadığını, kimseden şüphelenmediğini, kimseden şikâyetçi ve davacı olmadığını ifade etmiş, söz konusu haber sonrası kendisi ile yapılan görüşmede haber içeriğinin gerçeğini yansıtmadığını beyan etmiştir. Tahkikat devam etmektedir.” Denildi.

HABER MUHTARIN AÇIKLAMALARINA GÖRE YAPILDI

“Bartın Olay olarak, her zaman olduğu gibi doğru ve tarafsız haber anlayışından taviz vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz.  

Bahse konu haberde yangın olayının ertesi günü muhtarla yaptığımız telefon görüşmesinde, aracının benzin dökülerek yakıldığını, motor kısmından herhangi bir kablo ile tutuşma ihtimalinin olmadığını ve elektrik ustalarına gösterdiğinde böyle bir ihmalin söz konusunu olmadığını beyan etmiştir. Ortalığın gerilmemesi adına muhtar seçimleri nedeniyle kimseden şikâyetçi olmadığını beyan eden muhtar Ersin Yalçın’ın açıklamaları doğrultusunda haber yapıldığının bilinmesini isteriz.”

Bakmadan Geçme