Önce esecek, sonra kavuracak

Meteorolojiden ve valilikten Bartın için uyarı yapıldı

Batı Karadeniz’de fırtına bekleniyor

Bartın - Kastamonu arası için Fırtına uyarısı yapıldı. 

Batı Karadeniz’de (Bartın-Kastamonu) rüzgarın yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Salı günü (15.08.2023) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bartın valiliğinden yapılan uyarıda,“Meteorolojik verilere göre ilimizde yaşanacak fırtına nedeniyle özellikle denizlerimizde dipte oluşabilecek ters akıntıdan dolayı boğulma riski ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.” denildi. 

SICAK HAVA DALGASI ETKİLİ OLACAK

Önümüzdeki hafta Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.
Önümüzdeki günlerde Bartın’da günlük en yüksek hava sıcaklıklarının şu aralıklarda olacağı tahmin ediliyor. Pazartesi 34, Salı 35, Çarşamba 31, Perşembe ve Cuma 33 derece. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

Bakmadan Geçme