Önce soğuk ve fırtına, ardından kar yağabülü

Meteorolojiden uyarılar üst üste geldi…

Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!
 
Ülkemiz Orta Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Hava ile Balkanlar Üzerinden Gelen Soğuk Havanın Etkisine Girecek!
 
Yapılan son tahminlere göre, Bartın’da hava durumunun Cuma günü yağmurlu, Cumartesi karla karışık yağmurlu, Pazar ve Pazartesi günü ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.
 
FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkilemesi beklenen derin alçak basınç merkeziyle birlikte rüzgarın; Batı Karadeniz’de Perşembe akşam saatlerinden Cuma sabah saatlerine kadar güney ve güneybatı, Cuma sabah saatlerinden akşama kadar kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90, kıyılarında yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin 03.01.2019 Perşembe günü batı kesimlerden başlayarak akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği bekleniyor.

Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde ülkemizin güney ve batı kıyılarında kuvvetli yağmur; Kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları ile batı kesimlerinden başlayarak zamanla iç ve kuzey kesimlerinde fırtınanın etkili olması bekleniyor.
03.01.2019 Perşembe: Ülkemizin güney ve batı kesimleri ile zamanla iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında kar şeklinde olması bekleniyor.
04.01.2019 Cuma: Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısının yükseklerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey, iç ve batı kesimlerde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
05.01.2019 Cumartesi: Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında kalan ülke genelinde yağışların görüleceği; yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur, Marmara’nın batısı ile Toroslar’da kuvvetli kar yağışı bekleniyor.
06.01.2019 Pazar: Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği; yağışların güney ve batı kıyılar ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

 

Bakmadan Geçme