Onlar da olmasa durum vahim

Cankurtaran ekibinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü

Bartın’ın gözde plajlarından İnkumu’nda  dalgalı olmasına rağmen denize giren ve Çeken Akıntıya kapılan bir kişi boğulmaktan son anda kurtarıldı. 
Yaşanan bu olay Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Cankurtaran ekibinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
Bartın’ın gözde plajlarından İnkumu’nda  dalgalı olmasına rağmen denize giren ve Çeken Akıntıya kapılan bir kişi boğulma tehlikesi yaşadı.  Tatilcinin Çeken Akıntıya kapıldığını fark eden Bartın Belediyesi can kurtaran ekibi, jet skiyle boğulmak üzere olan vatandaşı sahile doğru çekerken o anlar vatandaşların cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi. Yaşanan bu olay Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Cankurtaran ekibinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyarken şuanda İnkumu’nda tatil sezonunun başlamasıyla birlikte göreve başlayan can kurtaran ekibi  haftanın 7 günü saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında 11 kişi, 1 jet ski ve 2 Zodyak botla görev yapıyor.
Akın: “Her türlü önlemi aldık”
Bartın Belediyesi olarak İnkumu’nda yaşanabilecek boğulma vakalarına karşı her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın şöyle konuştu:
“ Bartın Belediyesi olarak İnkumu tatil beldemizde, yaşanabilecek boğulma vakalarına karşı her türlü tedbiri almış durumdayız. Cankurtaran personellerimiz, deniz ulaşım araçlarımız, tüm sahil boyunca yerleştirdiğimiz şamandıralar ve can simitleriyle olumsuz bir durum yaşanmasın diye tüm önlemlerimizi aldık. Bu yıl boğulma vakalarına karşı geçtiğimiz yıl 6 olan cankurtaran sayımızı 11’e çıkardık. Aynı zamanda vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkili şekilde ulaşmak ve kontrolü sağlamak için 2 Zodyak botumuzun yanında birde jet ski kullanıyoruz. Ayrıca kumsaldaki gözetleme kulelerimizde,  yürüyüş yolu üzerindeki çay bahçelerinde, şezlongcularda ve belirli esnaflarımızda zimmetli iplere bağlı can simitleri hazır tutulmaktadır. 
“Tatilcilerimiz dalgalı denize girmesin!”
Tüm bunların yanı sıra şiddetli çeken akıntılara karşı uyarı ve güvenlik anlamında tedbir olarak denizde vatandaşlarımızın kullanabileceği güvenli bölümü belirleyip 2 kilometre boyunca şamandıralar yerleştirdik. Tüm önlemlere rağmen tonlarca ağırlıkları bile kolaylıkla oynatabilen aşırı dalgalar ve sinsi çeken akıntılar her zaman güvenlik riski oluşturmaktadır. Bu sebeple tatil beldemiz İnkumu’nda ikamet eden değerli halkımız ve tatilini geçirmek için günübirlik gelen değerli vatandaşlarımızın denizin aşırı dalgalı olduğu zamanlarda denize girmemeleri gerekmektedir. Denizin tehlikeli olduğu durumlarda çekilen kırmızı bayrak ile İnkumu Jandarma güvenlik güçlerimizin uyarılarının dikkate alınması ve Belediyemizin anonslarına riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir.”


 

Bakmadan Geçme