Onu gördü, bakın ne yaptı

Bir ilke imza attı, izleyince hak vereceksiniz...

YILANI KARŞIDAN KARŞIYA GEÇİRDİ
Bartın’da Mobilya mağazası sahibi Hamza Karakuş, renkli kişiliğinin yanında muhabir olarak hünerlerini sergilemeye devam ediyor.
Daha önce Bartın valilik konutu kavşağında çakalı görüntüleyen Karakuş bu sefer Arıt küre dağlarında bir yılan yavrusunu karşıda karşıya geçirerek bir ilke imza attı.
Bartın Arıt köyünde aracını yol kenarında durduran Karakuş, yoldan geçen araçların ezmemesi için yavru yılanı yolun karşısına geçene kadar bekleyerek hayvan sevgisini ve ne kadar merhametli olduğunu gösterdi.
Karakuş o anları sosyal medyadan canlı yayın yaparak duyurdu.
Kocabaş yılan (Coluber ravergieri) Özellikleri
Colubridae familyasından Orta Doğu veOrta Asya'da görülen zehirsiz bir yılan türü.
Sinirli ve çok çabuk ısıran bir yılan türüdür, ancak zehirli değildir. Vücüt boyu 130cm kadar veya daha fazla olabilen bu yılan türünün başı iridir. Gözbebeği yuvarlak, sırt pulları karinalıdır. Sırt tarafı sarımsı veya kahverengi gri olup esmer lekelidir. Sırt lekeleri gövde üstünde kısmen birleşerek zikzak bir bant teşkil eder, ayrı olan lekeler de tam yuvarlak değildir. Başın üstü ile yanlarında koyu lekeler vardır. Gövde yanlarında bir sıra leke bulunur. Sırt ve gövde yanlarındaki leker, kuyrukta birer çizgi oluşturur. Alt tarafı sarımsı beyaz, bu zemin üzerinde siyahımsı lekeler bulunur.
Seyrek bitkili taşlık bölgelerde yaşar. Daha çok dağlık bölgeleri tercih eder.
Deniz seviyesinden 2400 m yükseklikte görülebilir.
Kertenkele türleri, küçük memeli, kuş ve yavrularıyla beslenir. Toprak damlı evlerin tavanlarında keler türlerini yakalar.

 

Bakmadan Geçme