Özel Hastanenin Temeli Atıldı!

8 katlı hastanenin temeli atıldı.

AKTIP ve Yapıcı İnşaat ortaklığında hizmet verecek olan AKTIP Hastanesi için start verildi. Bölgeye hizmet verecek olan AKTIP Hastanesinin temel atıldı. 


1994 yılında görüntüleme merkezi, 2004 yılında poliklinik ve 2007 yılında tıp merkezi olan AKTIP, Yapıcı İnşaatla birlikte şimdi ise 130 yatak kapasiteli bir hastaneye dönüşüyor. AKTIP ve Yapıcı İnşaat ortaklığında hizmet verecek olan AKTIP Hastanesi için start verildi. Bölgeye hizmet verecek olan AKTIP Hastanesi için dün temel atıldı. Hastane projesi ile ilgili olarak bilgiler veren AKTIP Sağlık Merkezi Yöneticisi Refik Akmaz, "Hastane ile ilgili 2012 yılından itibaren yapmış olduğumuz çalışmalar doğrultusunda Sağlık Bakanlığı'ndan mevcut tıp merkezimizin hastaneye dönüşmesi için ön izin almıştık. Daha sonra projemizin çizilmesi ve ruhsat aşaması tamamlandı. Şu anda da inşaat çalışmalarına başladık. Yapıcı İnşaat ile ortak olan bu projemizi 1 yılda tamamlamayı planlıyoruz. Çalışmalar tamamlandığında Çatmaca'da bulunan mevcut binamız buraya taşınacak ve Özel Aktıp Hastanesi, bölgeye hizmet edecek" dedi. 
HASTANE 8 KATLI OLACAK
Hastanenin 11 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulacağını ifade eden Akmaz şöyle devam etti:
Hastanemizi 3 bin 313 metrekare arsa üzerinde 1 bodrum kat ile birlikte 5 normal kat, 2 çekme kat ve helikopter alanı olmak üzere toplam 8 katlı bina inşa edeceğiz. 2 bin 500 metrekare bodrum kat, bin 500 metrekare hastane katı, 750 metrekare çekme kat ile birlikte toplam 11 bin 500 metrekarelik alana sahip olacak. Açık ve kapalı olmak üzere 100 araçlık otoparkımız olacak. Çift yatak kapasiteli 40 hasta odası, VIP özellikli 8 hasta odası, 10 dahili, 10 cerrahi toplam 20 yetişkin yoğum bakım yatağı, 10 yeni doğan yoğum bakım yatağı, 10 yataklı acil merkezi ile acildeki yataklar dahil toplam 128 yataklı bir hastane olacak. Hastanenin çatısında helikopter alanı da olacak."
HASTANEDE TÜM BRANŞLAR 
YER ALACAK 
 "Şuanda hizmet verdiğimiz branşlara yeni branşlarda da eklenecek. Özellikle Kalp ve Damar Cerrahisi'ni açtığımızda bölge hastaneleriyle farkımız kalmayacak. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte işbirliği içerisindeyiz. Bartın'a Kalp ve Damar Cerrahisini açmak için Sağlık Bakanlığı ile gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Ayrıca hastanemizin yapımında Bölgesel Teşvik Programı ve Sektörel Teşvik Programı kapsamında Ekonomi Bakanlığı'ndan teşvik alıyoruz. Tüm branşların yer alacağı, bölgeye hizmet edecek bir hastaneyi inşallah ilimize kazandırıyoruz." 

Bakmadan Geçme