Peruklu dolandırıcılar Amasra'da yakalandı

Çeşitli illerde akıl almaz yöntemle dolandırıcılık yapan şahıslar kıskıvrak yakalandı.

Sahte EFT programıyla dolandırıcılık yapan 4 kişi kıskıvrak yakalandı.
Zonguldak'ta, internetten satılığa çıkan bir cep telefonunu 11 bin 500 lira karşılığında almak için anlaştıkları kişiye sahte EFT programıyla para göndermiş gibi yaparak dolandıran 4 kişi Amasra’da yakalandı. 
Edinilen bilgiye göre, İnternet sitesine cep telefonunu satılığa çıkaran B.B.(36), telefonu almak isteyen bir kişiyle parkta buluştu. Telefonu satın almak isteyen kişi 11 bin 500 lira karşılığında anlaştı. Telefonun ücretini EFT yaparak ödemek isteyen dolandırıcı, B.B.'den banka bilgilerini alarak kendi telefonundan sahte EFT programı açarak parayı B.B.'nin hesabına göndermiş gibi yaptı. Telefonda önceden hazırlanmış dekontu da B.B.'ye gönderen dolandırıcılar, paranın 15 dakika içinde hesaba geçeceğini söyleyerek telefonu alıp ayrıldı. Para hesabına geçmeyince dolandırıldığını anlayan B.B., polise ihbarda bulundu. 
Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, V.K. (38), A.İ. (29), A.S. (19) ve F.Ç.'nin(18) bulunduğu aracın Bartın'ın Amasra ilçesine gittiğini tespit etti. Amasra’da yakalanan 4 şahıs Zonguldak'a götürüldü. 
Şüphelilerin aracında yapılan aramada 9 cep telefonu, kılık değiştirmede kullanıldığı değerlendirilen peruklar ve çeşitli eşyalar ele geçirildi. Şüphelilerin Sakarya, Bolu ve Karabük'te de benzer yöntemle 4 farklı dolandırıcılık olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, nöbetçi mahkemece tutuklandı.                  
 

Peruklu dolandırıcılar Amasra'da yakalandı
Peruklu dolandırıcılar Amasra'da yakalandı
Peruklu dolandırıcılar Amasra'da yakalandı
Peruklu dolandırıcılar Amasra'da yakalandı

Bakmadan Geçme