Rektör yine makam aracı ile gündemde

Audi A6'yı geri alan yüklenici firmadan şok ihtar! Rektörün aracı özel işlerde kullandığı iddia edildi.

Araç hiç kontak kapatmamış, Audi A6’dan indi Renault Fluence bindi

14 Ayda 84 Bin Kilometre Yol Yapmış

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un üstün özelliklere sahip makam aracı Audi A6, 335 bin TL’lik  3 yıllık kiralama bedeli ile gündem olmasının ardından yine manşetlere çıktı.

ARACI KİRALAYAN FİRMA İHTAR ÇEKTİ, ARACI GERİ ALDI

Ulusal ve yerel basında çıkan son haberlerde Audi A6 ‘yı kiralayan firmanın Bartın Üniversitesine ihtar çekerek, “aracın Üniversite rektörünün görev dışı özel işlerinde kullanıldığı”  gerekçesiyle aracın teslim edilmesini istedi.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’nün açmış olduğu araç kiralama ihalesini kazanan firma, 14 ay önce yapılan ihalenin şartnamesinde yer alan özellikleri taşıyan AudiA6 marka otomobili, sıfır kilometre olarak 3 yıl süreyle 335 bin liraya kiralamıştı.

Sözleşmenin bitimine 22 ay kala ulusal ve yerel basında çıkan haberler yapılan savurganlığa örnek gösterilerek büyük tepkilere sebep olmuştu.

Bu gelişmeler üzerine yüklenici firma, 1 Şubat’ta rektörlüğe ihtarname göndererek Audi A6 marka aracını geri aldı. Rektör Uzun’un şimdi üstün özellikleri olmayan sırdan bir Renault Fluence marka araca bindiği öğrenildi.

KİRALIK ARAÇ 14 AYDA 84 BİN KM YOL YAPMIŞ!

Kiralık aracın 14 ay gibi bir sürede 84 bin km yol yapması şaşkınlıkla karşılandı.. Günlük 200 km yapan araç için Bartın Üniversite tarafından ne kadar yakıt ücreti ödendiği de merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme