Saadet Partisi'nde Kongre Heycanı

Karamollaoğlu ilk kez Bartın'a geliyor.

Saadet Partisi il Başkanlığı 6. Olağan kongreye hazırlanıyor. 20 Ocak Cumartesi Günü Kültür Merkezinde yapılacak kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katılacak. Genel Başkan Karamollaoğlu bu kongre vasıtasıyla ilk kez Bartın’a gelecek. Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm Bartın halkını kongreye davet etti. Yurtbay ayrıca Saadet Partisi’nin 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerimde kendi cumhurbaşkanı adayını çıkaracağını açıkladı.

Saadet Partisi il Başkanlığı 6. Olağan kongreye hazırlanıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katılacağı kongre 20 Ocak Cumartesi Günü Kültür Merkezinde yapılacak. Kongre 20.00’da başlayacak. Genel Başkan Karamollaoğlu, kongre vasıtasıyla aynı zamanda ilk kez Bartın’a da gelmiş olacak. Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, kongre ve 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Parti binasında düzenlenen kahvaltıya Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Eski Merkez İlçe Başkanı Mücahit Mekeç ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

“Kongremize tüm halkımız davetlidir”

Kahvaltıda basın aracılığıyla hangi siyasi görüşte olursa olsun tüm Bartın halkını kongreye davet eden Yurtbay, “20 Ocak Cumartesi Günü Saadet Partisi 6. Olağan İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongremize değerli Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu da katılacak. Buradan tüm halkımıza sesleniyoruz. Vatandaşlarımızın siyasi görüşü ne olursa olsun en azından kongremize gelerek Genel Başkanımızı dinlemelerini ve daha sonra kararlarını vermelerini istiyoruz. Genel Başkanımız bugüne kadar tüm devlet kademelerinin ve planlama teşkilatlarında yer almış, tecrübeli, birikime sahip, uzun dönem Sivas Belediye Başkanlığı yapan bir büyüğümüz. Her kesimden gelip onu dinleyen insanların daha sonra ona hak verdiği bir liderdir” dedi.

“Saadet Partisi dimdik ayaktadır”

Şuanda Türkiye’de Saadet Partisi üzerinde büyük bir medya ambargosu olduğunu kaydeden Yurtbay, “Şuanda ülkemizde Saadet Partisi üzerine büyük bir medya ambargosu var. Saadet Partisini yok görmek istiyorlar. Ama Allah’ın izniyle biz dimdik ayaktayız. İlimizde dahi her hafta sonu haftalık yürütme kurulu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı şekilde beldelerimizde ve ilçelerimizdeki teşkilatlarımızda haftalık yürütme toplantılarını gerçekleştiriyorlar. Ülkemizin her noktasında teşkilatımız var. Her ne kadar bunu görmeseler de Saadet Partisi dimdik ayaktadır” şeklinde konuştu.

“Kendi cumhurbaşkanı adayımızı çıkaracağız”

2019’da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ünal Yurtbay şöyle devam etti:

“Bugün konuşan ise Saadet Partisi’nin 2019’daki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı ya da hangi partiye bu konuda destek vereceğidir. Buradan şunu söylemek istiyorum. Saadet Partisi 2019’daki hiçbir partinin cumhurbaşkanı adayına destek olmayacaktır. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı adayımızı çıkaracağız ve cumhurbaşkanlığını kazanacağız. Biz bu inançla çalışıyoruz. Her ne kadar önümüze engel koysalar da bu inançla yola düşeceğiz.

“100 bin imza noterden verilecekse seçimleri de noter yapsın”

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ilk başta Türkiye Büyük Millet Meclisinde olmayan partilerin 100 bin imza karşılığında cumhurbaşkanı adayı çıkarabileceğini söylemişlerdi. Biz de bunun karşısında tamam diyerek 100 bin değil 300 bin imzayla adayımızı çıkaracağımızı söyledik. Hemen bunun akabinde 100 bin imzanın noterden olacağını söylediler. Böyle bir şey var mı? Ülkemizde seçimler Yüksek Seçim Kurulu gerçekleştirir. Böyle bir şey varsa o zaman seçim zamanı tüm sandıkların başına noter gitsin, seçimleri de Yüksek Seçim Kurulu yerine noter yapsın.

“Gerekirse 15 milyon TL de veririz”

100 bin imzanın noterden verildiği ve her imza başına notere 150 bin TL verildiğini düşünürsek bunun toplamda ne kadar yapacağını bir düşünün. Ben söyleyeyim 15 milyon eski parayla 15 trilyon gibi bir para yapıyor. Eğer bu konuda diretmeye devam ederlerse biz bu 15 milyon TL’yi de vereceğiz ve hatta 100 bin imza değil daha fazlasını dahi bularak cumhurbaşkanı adayımızı da çıkaracağız. Kimseye yamanmayacağız, kimseye yanaşmayacağız. Bir kez daha buradan hangi görüşte olursa olsun tüm vatandaşlarımızı kongremize davet ediyorum. Gelin bir Genel Başkanımızı dinleyin. Aklınıza takılan şeyler varsa sorun ve daha sonra kararınızı verin.”

Bakmadan Geçme