Saadet'ten perişan olan işçilere destek

Hema'da taşeron firmada işten çıkartılan, 2 aylık maaşlarını ve tazminatlarını alamayarak perişan olan işçilerin eylemi sürüyor

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı bir heyet tertip ederek, Amasra’da taşeron olarak faaliyet gösteren Ersemak Madencilik ve Mühendislik Firmasının işten çıkardığı işçileri Hema önünde ziyaret etti.

Saadet Partisi Bartın İl Başkan Yardımcısı Ramazan Günaydın, İl Sekreteri Niyazi aydın ve Amasra İlçe Başkanı Celal Vakit ile birlikte işten çıkarılan maden işçilerini dinledi. Hema önüne çadır kuran işçiler, mazeret gösterilmeden işten çıkarıldıklarını, tazminatlarını ve maaşlarını alamadıklarını belirtti.

EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ

Saadet Partisinden gelen heyete konuşan işçiler, “Ersemak şirketi 29 Mart 2018 tarihinde hiçbir mazeret göstermeden 148 işçiyi işten çıkardı. Tazminatlarımızı ve son 2 aylık maaşlarımızı alamadık. Maaş ve tazminatlarımızı alamadığımız için mağduruz. Evimize ekmek götüremiyoruz. Okula giden çocuklarımıza harçlık veremiyoruz. Perişanız.” Dediler.

SİYASİ PARTİ VE STK’LARDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Hema önüne çadır kuran işçiler, “Her hangi bir sendikaya üye olmadığımız için sahipsiz kaldık. Kimse feryadımızı duymuyor. Hergün en az 30 kişi Hema önünde nöbet tutuyoruz. Yiyecek ve içecek sıkıntımız var. Biz tazminat ve maaşlarımızı almak istiyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için siyasi parti ve sivil sivil toplum kuruluşlarından yardım ve destek bekliyoruz. Lütfen bize yardımcı olun!” Dediler.

HER ZAMAN EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ

Saadet Partisi Bartın İl Başkan Yardımcısı Ramazan Günaydın, her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduklarını belirterek “İşçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için elimizden gelen desteği vereceğiz. Gerekli merciler ile görüşüp, konunun takipçisi olacağız. İşçi kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun.” Dedi.

İTTİFAKI BIRAKIN, MİLLETİN DERDİYLE DERTLENİN

Vatandaşın bin türlü sorunu olduğunu söyleyen Günaydın, “Ülkede vatandaşımızın dertleri konuşulmuyor, hükümetin tek derdi cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Daha seçim gününe çok var. Gündemi ittifak kurma ile meşgul etmeyi bırakın. Milletin derdiyle dertlenin. Bu gün Amasra’mızda biz bunu yaşıyoruz. Türkiye’nin her köşesinde bu durum var. İşçi kardeşlerimizin alın teri taşeron firmalar ile sömürülüyor. Artık zamanı gelmiştir, Türkiye artık buna dur demelidir.” Dedi.

Bakmadan Geçme