Sahte boya şebekesine operasyon

Sahte Boya Dolandırıcılarına Drone İle Operasyon...

Sahte boyaların üzerine marka etiketi yapıştırıp sattılar
Yolcu minibüsü ile getirilen boya kovaları operasyonda ele geçirildi…
SAHTE BOYA DOLANDIRICILARINA DRONE İLE OPERASYON
Bartın’a piyasa değerinden çok düşük fiyata boya getirildiği ve getirilen boyaların da ilimizdeki vatandaşlara ve müteahhitlere yüksek fiyatta satıldığı ve bu yöntem ile de büyük miktarda kazanç elde edildiği tespit edildi.  
Bu şebekenin yakalanması amacıyla Asayiş Müdürlüğü ekipleri tarafından Drone destekli operasyon yapıldı.
Yapılan takipte boyaların yolcu minibüsü ile dikkat çekmemek için parça parça 10-15 adet kova olarak gönderildiği anlaşıldı.
Zonguldak ilinden gelen boyaların Yalı mevkiinde kiralanan taksiye yüklendiği drone ile tespit edildi. Şüpheliler Bartın iç piyasasına boyaları dağıtmak üzereyken suçüstü yakalandı.
DEPOYA OPERASYON
Zonguldak ilinden Bartın ilimize getirilen sahte boya olayla ilgili Zonguldak ilinde de yapılan eş zamanlı operasyonda şüpheliler de yakalanırken depolarına operasyon düzenlendi.
Depoda kaliteli ve yüksek fiyatlı boya markalarının sahtesinin bulunduğu yüzlerce boya ele geçirilirken boya firmasının şebekenin yöntemine şaşırdığı belirtildi.
Sahte boya şebekesinin boya kovalarına matbaalarda bastırmış oldukları pahalı ve kaliteli etiketleri yapıştırarak orijinal ürün gibi müteahhitlere ve vatandaşlara normal değerinin altında sattıkları anlaşıldı.
Zonguldak ilindeki şüphelilere ait depolarda ele geçirilen boya ve etiketler muhafaza altına alındı.
Sahtecilik, dolandırıcılık ve marka kanununa muhalefet suçundan yakalanan G.Ö. (24) ve Ö. Ö (50) gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

 

Bakmadan Geçme