Saltukova'ya uçan tek hava yolu şirketi de iflas etti

Gurbetçi vatandaşlarımızı ve yakınlarını üzen haber…

Alman hava yolu şirketi Germania iflasını açıkladı.
Almanya’dan Saltukova hava limanına uçan tek şirket olan Germania, iflas ettiğini açıkladı. Önceden bilet alıp rezervasyon yapan yolcuların akıbeti belirsizliğini koruyor.
Berlin merkezli Alman hava yolu şirketi Germania, dün akşam mahkemeye başvurarak iflas kararı aldığını ve tüm uçuşları durdurduğunu açıkladı.
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Akdeniz, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da 60 yere uçuş yapan Germania, iflasın gerekçesi olarak nakit sıkışıklığını gösterdi.
Germania CEO'su Karsten Balke yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ne yazık ki, sonuçta kısa vadeli bir likidite ihtiyacını karşılamak için finansman çabalarımızı olumlu bir sonuca getiremedik. Sonuç olarak, tek seçeneğimizin iflas başvurusunda bulunmaktan dolayı üzgünüz. Uçuşlarını gerçekleştiremeyen yolcularımızdan özür dilerim. ”
Şirket iflas gerekçesi olara, kısa vadeli likidite ihtiyacı, temel olarak geçen yaz akaryakıt fiyatlarındaki büyük artışlar ve avronun ABD dolarına eşzamanlı zayıflaması ve olağandışı bakım olaylarını gösterdi.
 

 

Bakmadan Geçme