Savaş gemisi ziyarete açılacak

TCG KiLiMLi Amasra'ya geliyor

Savaş gemisi ziyarete açılacak. Türk Deniz Kuvvetlerine ait Tuzla sınıfı P-1209 TCG Kilimli botu 19 Mayıs’ta Bartın’ın Amasra ilçesine gelerek halkın ziyaretine açılacak. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait gururumuz TC KİLiMLi Savaş Gemisi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami faaliyetleri kapsamında Amasra limanımızı ziyaret edecek. TCG KiLiMLi, 19 Mayıs 2023 Cuma günü ögleden önce 10:00 ile 12:00 saatleri arasında ve öğlenden sonra 13:30 ile 18:30 saatleri arasında öğrencilerimiz ve halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Tüm halkımıza duyurulur.

Gemilerin özellikleri 

Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde 16 adet Tuzla sınıfı karakol botu bulunuyor. Tuzla sınıfı karakol botları, Dearsan Tersanesi üretimidir. Botlar 2008-2014 yılları arasında envantere girdi.57 metre boya, 410 ton ağırlığa sahiptirler. Hem savunma hem de taarruz amaçlı 1 adet 2 namlulu Oto Malera baş topu, 2 adet 12.7 mm Aselsan Stamp, Roketsan üretimi 6’lı DSH roketi silahlarına ve sualtı bombalarına sahiptir.
Botlar modüler yapıda tasarlandı. İstendi takdirde daha gemisavar füzeler, daha etkili silahlar ve radar gibi sensörlerle donatılabiliyorlar.
Türkmenistan Donanmasına hizmet veren veren Tuzla-Serhet sınıfı botlarda ek olarak hava savunma füzeleri ve gemisavar füzeler bulunmakta.
Tuzla sınıfı botların üretim amacı karakol-devriye ve üs-liman-tersane gibi kritik tesislerden düşman denizatılarının uzak tutulmasıdır. Karakol ve devriye görevi için ve hatta belirli boyutlara kadar düşman botları ile mücadele için 2 namlulu topa ve 2 adet 12.7 mm Aselsan Stamp silah sistemine sahip. 40 mm top oldukça seridir ve hava savunma için oldukça yetenekli bir silahdır.

Savaş gemisi ziyarete açılacak
Savaş gemisi ziyarete açılacak
Savaş gemisi ziyarete açılacak
Savaş gemisi ziyarete açılacak

Bakmadan Geçme