Şehidin ailesinin evi tüm hızıyla yapılıyor
Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Uğur Akyer'in Kozcağız'da ailesi ile yaşadığı ve çökme tehlikesine karşı Başbakan Ahmet Doğutoğlu'nun talimatı ile yapımına başlanan evin tüm hızıyla yapılıyor.
Bartın Olay’ın gündeme taşıdığı “Şehidin eski evine demir direkli destek” haberin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu jet hızıyla Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu arayarak şehit Uzman Çavuş Uğur Akyer'in evi için ne gerekiyorsa yapılması için talimat vermişti.
Başbakan Davutoğlu’nun talimatı üzerine şehit olan Uzman Çavuş Uğur Akyer’in eski evi yıkıldı ve yerine 2 katlı yeni bir evin yapımına başlandı. Temeli atılan ve kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan evin inşaatında Kozcağız Belediye Başkanı Mustaf a Karaman incelemelerde bulundu. Başkan Karaman yaptığı açıklamada, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile yapılan, Kozcağızlı Şehit Kardeşimiz Uğur Akyer'in ev inşaatı devam ediyor. İl Özel idaresi yetkililerinden Yılmaz Hızoğlu ve Koordine eden Mühendis Turhan Koç ile tüm hızıyla devam eden inşaatta incelemelerde bulunduk. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak” dedi.
Haber: Bilal çam_bartinolay.com