Sıcak havalar ne zamana kadar sürecek

Eylül ayının en sıcak günleri yaşanacak

Sıcak Hava Dalgası Etkisini Artırıyor!
Hava sıcaklıklarının Cumartesi gününe kadar Karadeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece, diğer yerlerde 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre sıcak hava dalgasının yurt genelinde etkisini artırarak Cumartesi (05.09.2020) gününe kadar devam etmesi bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının yurdun iç kesimlerinde ( İç Anadolu, Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri ile Orta ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri) Eylül ayında kaydedilmiş uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması ve yer yer üzerine çıkması bekleniyor.
Cumartesi sıcaklıklar azalmaya başlıyor
Cumartesi (05.09.2020) gününden itibaren sıcaklıkların, yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak yurt genelinde azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde ise mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Bu saatlerde güneşe çıkmayın
Sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ila 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bakmadan Geçme