Sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere verilecek ceza

Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 65 yaş ve üstü vatandaşlara verilecek ceza belli oldu.

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarını yasaklamıştı.

Yasağı ihlal edenlerin 3 bin 150 TL ile cezalandırılacağı ve Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesine göre suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı. 
Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler 112, 155 VEYA 156 aranarak ihbar edilebilecek.

TCK’nın 195'inci maddesinde “Bulaşıcı hastalıklardan birine yakalanmış veya bu hastalıklardan ölmüş kimsenin bulunduğu yerin karantina altına alınmasına dair yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ibaresi bulunuyor.

KİMSESİ OLMAYAN YAŞLILAR NE YAPACAK?

İlimizde 65 yaş üstü ve/veya kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlarımızdan bakacak kimseleri olmayanların acil beslenme, ısınma, ilaç, acil tedavi, kişisel bakım ihtiyaçları için 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aralamaları veya köy/mahalle muhtarları ile irtibata geçmeleri istendi.

Bakmadan Geçme