Son dakika, karantinaya alındı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi olağanüstü toplandı.

Bartın'da mutant virüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle bir köy karantinaya alındı. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 04.04.2021 Pazar günü Vali Sinan GÜNER Başkanlığında, olağanüstü toplanarak Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle aşağıdaki kararları aldı.

1-İlimiz merkeze bağlı Yanaz Köyü’nde İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ile Mücadele Komisyonu tarafından yapılan tespitler neticesinde Güney Afrika mutant virüsü (501Y.V2) vakalarının artış gösterdiği ve virüsün yayılım hızının kontrol altında tutulabilmesi amacıyla aynı köyde karantina kararının alınması teklifi yapılmış olup İlimiz merkeze bağlı Yanaz Köyü’nün 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’inci ve 72’inci maddeleri gereğince 05/04/2021 günü saat:05.00’dan itibaren ikinci bir karara kadar karantinaya alınmasına, köye giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildi.

 2-İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 30.03.2021 tarih ve 14 no’lu kararının 1. maddesinin E bendi ile “İlimiz genelindeki yeme içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-20:00 saatleri arasında sadece paket servisi şeklinde hizmet verebilmelerine” karar verilmişti. Bu karara ilave olarak İlimiz genelindeki bu işletmelere yönelik online sipariş firmalarının sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri 10:00-24:00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilmelerine karar verildi.

 3- Alınan bu kararların sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilmesine, ilgili kurum ve kuruluşlara verilen görevlerin gecikmeksizin ikmal edilmesine karar verilmiştir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.04.04.2021

 

Bakmadan Geçme