Sürücüler yaşam tüneline girdi

Tünele giren sürücüler kurallara uymadıkları zaman başlarına neler gelebileceğini gördüler.

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan Trafik Kazalarını Önleme Planı çerçevesinde  “Yaşam İçin Kısa Bir Mola” sloganı ile oluşturulan “Yaşam Tüneli” Bartın'a girişte bulunan Nef Polis - Jandarma uygulama noktasında kuruldu.
Kurulan yaşam tünelinde Bartın Emniyet Müdüdrülüğü trafik ekipleri tarafından sürücülere izletilen kısa filmler ile emniyet kemeri takmayınca nelerle karşılaşacakları, cep telefonuna bakan sürücülerin başına gelenler uygulamalı olarak gösterilirken emniyet kemerinin hayat kurtardığı vurgulandı.
Bu proje ile kural ihlallerinin önlenmesi amacıyla “Cezalandırma” aşamasından önce “Bilgilendirme” ve “Uyarma” yoluyla sürücüleri bilinçlendirmek hedefleniyor.
Araçları ile "Yaşam Tüneli" adlı çadıra davet edilen sürücü ve yolculara burada olası trafik kazaları ya da trafik kurallarına uymamaları halinde trafikte karşılaşabilecekleri olumsuzluklar konusunda görseller eşliğinde bilgilendirme yapıldı. 
Yaşam tünelinde kendilerine izletilen eğitim filmlerinin çok yararlı olduğunu söyleyen sürürcüler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek trafikte daha çok duyarlı olacaklarını söylediler. 


Bakmadan Geçme