Tarihi Galla pazarı için önemli karar

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Galla pazarı için alınan yeni kararı açıkladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Tarihi Galla pazarı için önemli karar

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, haftada iki gün açılan Galla Pazarının bundan böyle Pazar günleri de açılacağını duyurdu.

Belediye Başkanı Cemal Akın, haftada iki gün açılan Galla pazarının 3 gün açılacağını söyledi.

Başkan Akın, “Türkiye’de corona virüsü vakalarının ortaya çıkmasının ardından Bartın Belediyesi, Valiliğimizin kontrolünde ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce alınan kararlar doğrultusunda uyguladığı tedbirlerle kentte virüsün yayılımı kontrol altında tutuldu. Yapılan çalışmalar sonucu vaka sayımız artık sıfırlanmış durumda. Bartın Belediyesi kontrollü normalleşme sürecinde de tedbirleri ve denetimleri elden bırakmazken, normal dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili pandemi sürecinde Salı ve Cuma günleri kurulan Galla Pazarı’nın 14 Haziran tarihinden itibarinden Pazar günleri de açık olacak dedi.

Başkan Akın, sosyal mesafeyi korumak ve virüsün yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla yapılan denetimlerin de devam edeceğini ifade etti.

Akın, “Pazaryerimizde bin 500 civarında pazarcımız var. Haftanın salı ve cuma günü olmasına rağmen köyden gelen malını üreten vatandaşımız giremiyor. Bir kısmı salı günü giriyor. Diğer kısmı Cuma günü giriyor. Bazıları hiç giremiyor. Biz o zaman üçüncü pazar yapalım dedik. Yani bizim Galla Pazarı dediğimiz pazaryerinde salı, cuma ve pazar günleri pazar yapalım dedik. Pazar günüde vatandaşımız gelsin orada malını satabilsin halkımızda orada ihtiyacını temin edebilsin. 14 Haziran Pazar günü orada pazar açacağız. Hem halkımız oraya evdeyken daha rahat gelebilsin alışverişini yapabilsin. Hem de üretici vatandaşlarımızda ürünlerini burada satabilsin istiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme