Tarlaağzı limanı S.O.S veriyor

Hasar gün geçtikçe büyüyor...

DALGAKIRAN HASAR GÖRDÜ, BETON BLOKLAR YIKILDI
Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı Tarlaağzı balıkçı barınağında rüzgar ve fırtınada dalgaların yıktığı beton bloklar gün geçtikçe artıyor.

Batı Karadeniz’in su ürünleri sevkiyatında  önemli noktalarından biri olan Tarlaağzı balıkçı barınağındaki dalgakıranda meydana gelen hasarın daha da büyük masrafa yol açmadan tamir edilmesi bekleniyor.

Gömü ve Tarlaağzı su ürünleri kooperatifi başkanı Tayfun Uça, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce yıkılan blokların gün geçtikçe arttığını belirterek önlem alınmasını ve yıkılan bölgenin tamir edilmesini isteyerek şunları söyledi;

 “18.01.2018 yılında meydana gelen fırtınadan dolayı 200 metrelik alan tamamen yıkıldı. İlk yıkıldığında 4 olan blok sayısı geçen yıldan bu yana 13’e yükseldi. Her geçen gün  çıkan fırtına ve dalgada yıkılan alan büyüyor. Resmi kurumlarla yaptığımız tüm yazışmalarımıza rağmen kesin bir cevap alamadık. Her sene ihale edilecek diye geçiştiriyorlar. Masraf her geçen gün büyüyor.. Yöremizin ve Batı Karadeniz’in çok aktif balıkçı barınağıdır. Su ürünleri  alanında yerli ve yabancı balıkçı teknelerin tek sevkiyat noktasıdır. Burada meydana gelen hasarın bir an önce onarılmasını bekliyoruz”

Bakmadan Geçme