Tayin isteyenler kervanına o da mı katıldı?

İddialarla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı, şimdi de ataması yapıldı.

Göreve başladığı günden beri yaptığı uygulamalar ile tartışmaların odağında olan Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Danışman’ın Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne ataması yapıldı.
 “Sağlık Bakanlığı 2018 Yılı 1. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası” sonuçlarına göre Düzce Devlet Hastanesi’ne atanan Başhekim Abdullah Danışman’ın ne yapacağı merak konusu oldu.
Bartın Devlet Hastanesinde sözleşmeli olarak görev yapan Başhekim Danışman’ın Bartın Devlet Hastanesi Başhekimliğine devam mı edeceği, Düzce’ye gidip gitmeyeceği veya gitmeyecekse neden atama istediği merak konusu oldu.
İDDİALAR CEVAPSIZ KALDI
14 Nisan tarihinde yaptığımız haberde, belirtilen iddialar cevapsız kaldı. Gerekli incelemeyi başlatıyorum diyen Başhekim Danışman, iddialarla ilgili bu güne kadar bir açıklama yapmazken sükût ikrardan gelir anlayışını akıllara getirdi.
PEKİ, O İDDİALAR NELERDİ?
Bartın devlet hastanesinde 19 gündür yatıyor gözüken doktor eşi olan hemşirenin hastaneye hiç uğramadığı iddia edildi. Hastanenin güvenlik kameraları var, 19 günde hangi gün hastanede yattığı merak konusu oldu. Doğum izinleri, raporlar, ücretsiz izinler sonrası hastaneye gelip çalıştığını gören olmadığı iddia ediliyor.
(Hastanede yaptığımız kontrolde belirtilen numaralı odada kimsenin olmadığını gördük.)
BUNLARA KİMİN GÖZ YUMDUĞU MERAK KONUSU
Yine Başhekim yardımcılarının eşlerinden birinin doğumdan sonra 3 kere rapor aldığı, başka bir doktorum eşinin hala raporlu olduğu, İnsanları çalışmamakla itham edip yerlerinden eden uzmanın eşinin de çalışamaz raporu olduğu iddiaları var.
Hastane yönetimi tarafından doktor ve müdür eşlerinin durumlarına göz yumulduğu iddia edilirken gerçekten nöbet tutamaz raporu olan personellerden yeniden gidip rapor almaları isteniyor. Bu durumun çalışan personelin huzuru kaçırdığı gelen bilgiler arasında.
PERSONEL SIKINTISI HAD SAFHADA
Hastanenin servislerinde ciddi personel sıkıntısı çekildiği, özellikle cerrahi, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, dahiliye servislerinin durumunun kötü olduğu iddiaları var.
Özellikle bu servislerde servisi ve servis düzenini bilmeyen başka servislerden gelen hemşirelerin nöbet tuttuğu ve hastaların bu durumdan mağdur olduğu belirtiliyor.
HALKIMIZA HUZUR İÇİNDE HİZMET EDİLSİN
Sağlık çalışanları içinde işini gereği gibi yapmayanlar yüzünden özveriyle çalışan insanların da şevkinin kırılmaması için huzur ortamının oluşturulması son derece önemli. Bu durum bu şekilde devam ederse Haziran tayin döneminde ciddi bir sağlık çalışanının tayin isteyip gitmeyi düşündüğü belirtiliyor.
İddialar ile ilgili olarak aradığımız Başhekim Abdullah Danışman, olaylarla ilgili olarak inceleme başlattığını açıkladı.

BARTIN’A TAYİN OLAN DOKTORLAR
1- GÜLTEKİN RECEPOĞLU – UZMAN- BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ   
2-BELDE TARHAN- UZMAN TABİP - ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYO
3-AHMET CEBECİ- TABİP
4-ERMAN AKDEMİR         -TABİP                                 
5- GÜRKAN ÇIRAK- TABİP - BARTIN İL AMBULANS SERVİSİ KOMUTA KONTROL MERKEZİ           

                   
 

Bakmadan Geçme