THY Zonguldak'a ilk seferini gerçekleştirdi

İlk uçak 87 yolcusu ile iniş yaptı, bölgemiz için hayırlı uğurlu olsun…

THY'nin İstanbul-Zonguldak seferleri bugün itibariyle başladı.
İstanbul Havalimanı'ndan saat 07.45’de kalkan Edirnekapı isimli yolcu uçağı, 87 yolcusuyla Zonguldak Havalimanı'na iniş yaptı.  Yolcu uçağı inişin ardından su takıyla ve alkışlarla karşılandı.
Uçakta Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri ile birlikte Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ile çok sayıda yolcu Zonguldak Havalimanına geldi.
Karşılama töreninde konuşan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş,  Zonguldak, Bartın ve Karabük olarak bu seferlerin yaşatılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.
Test uçuşlarının ardından bugün ilk seferin yapıldığını belirten THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Bundan sonra beklentimiz bölgedeki hemşerilerimizin bu uçaklara yoğun ilgi göstermesi. Bu seferlere mahalli idareler destek vermeli ve Belediyeler halkın havaalanına ulaşımı konusunda gerekli desteği vereceğini umuyoruz.” dedi.
TUNÇ:SEFERLERİN KALICI OLMASINI SAĞLAMALIYIZ
İstanbul’dan Saltukova’ya gelen uçakta yolcu olarak bulunan Milletvekili Yılmaz Tunç, “THY Zonguldak Seferlerinin ilk uçuşunu gerçekleştirdik, hayırlı uğurlu olsun. Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Şimdi sıra Zonguldak, Bartın, Karabük başta bölge illeri olarak, hep birlikte seferlerin kalıcı olmasını sağlayacağız” dedi.
Aynı uçak, saat 11:00’da aldığı 104 yolcuyla tekrar İstanbul’a dönüş yaptı.
İstanbul-Zonguldak tarifeli uçak seferlerinin salı, perşembe ve pazar günleri devam edeceği bildirildi.

 

Bakmadan Geçme