Tunç'tan Akın'ın açıklamalarına tepki

Yılmaz Tunç, 5 sandığın sayılmasının ardından Cemal Akın'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

İl Seçim kurulunun belirlediği 5 sandığın sayılmasının ardından 1 oy Ak Parti’ye yazıldı ve aradaki fark 148’e düştü.
Sandıkların sayılmasının ardından açıklama yapan Cemal Akın,  “Belediye başkanlığımız tescil edildi. İstediği yere gidebilirler, sandıklarda sonuç değişmeyecektir. Sandık kurulunda bulunanlar hata yapmaz, eğer onlarla ilgili bir şey ifade ediliyorsa, onlara yalancı demektir, hırsız demektir. Çünkü onlara görevlerini layıkıyla yapmışlardır” dedi.
TUNÇ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Bu açıklamaların ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Tunç, Geri kalan 149 sandığın yeniden sayılması için YSK’ya başvuracaklarını söyleyerek Cemal Akın’ın sözlerine tepki gösterdi.
BU İFADELERİ KENDİSİNE İADE EDİYORUM
Yılmaz Tunç şunları söyledi;
“Seçim akşamı 300 farkla kazandığını söyleyen Cemal Akın, sonra 169, 149 ve son olarak 148’e düştü. Akın’ın sandık görevlileri ile ilgili açıklamalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bu itirazlarımız sandık başında görev yapanlara yönelik değildir. Belediye Başkanı onlara yalancı hırsız dediğimizi ifade etmiştir. Bu ifadeleri aynen kendisine iade ediyorum. Böyle bir ifade şehri emin olacak birine yakışıyor mu? Herkes konuştuğuna dikkat etmeli.
SAHTE ANKETLER İLE MANİPÜLASYON YAPTILAR
Onlar manipülasyon peşinde koştular, sahte anketler yayınladılar, yüzde 60 gösterdiler. Hani yüzde 60, daha mazbatasını bile alamadı. Yüzde 52 gösterdiler, sahte gazeteler basıp halka dağıtmaya çalıştılar. Sadece üçte bir oy ile zar zor, oda daha kesinleşmedi.
Yalan yanlış ifadelerle bizi karalamaya çalışanlara cevabını anında vermeyi biliriz. Herkes ağzından çıkan lafı ölçüp tartacak. Fazla ileriye gitmesinler, Bartın halkının huzurunu kaçırmak isteyenlere fırsat vermeyiz. Bu ağız yalan söylemez diyerek her türlü iftirayı bize atacaksın, biz de bunu cevapsız bırakmayız. Bundan sonra söyleyecekleri sözlere dikkat etsinler. Seçmen iradesinden ve sandıkların sayılmasından çok korkuyorlar. YSK en doğru kararı verecektir. Hepimiz de o karara saygı duyacağız. Karar açıklandıktan sonra hayırlı olsun diyeceğiz. Henüz sayım süreci bitmemiş, sonuç açıklanmamış, bu aşamada saygısızca yapılan açıklamalar kabul edilemez."
İşte o açıklamaların tamamı…

 

Bakmadan Geçme