Vaka Sayısında Son Durum

Bartın'da son günlerde vaka sayısındaki ciddi artış sürüyor

Koronavirüs salgını ile başarılı bir şekilde mücadele eden Bartın’da haziran ayı ile birlikte normalleşme sürecinde vatandaşların tedbiri elden bırakması sonucunda vakalarda artış yaşanıyor.
COVİD-19 salgınıyla mücadele kapsamında ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ olarak adlandırılan yeni normalleşme adımları sonrası yaşanan vaka artışlarından Bartın’da nasibini aldı.  

VAKA SAYISI 14’E YÜKSELDİ 

Bartın’da özellikle il dışı kaynaklı olan ve tekstil fabrikasında görülen vakalar nedeniyle Pazartesi günü 400 kişinin çalıştığı tekstil fabrikasında üretime ara verilmişti.
Gelen son bilgilere göre Bartın’da vaka sayısının 14’e kadar yükseldiği ileri sürüldü.
Tekstilde çalışan çok sayıda çalışanın test yaptırdığı ve 50’den fazla kişinin ev karantinası altında olduğu gelen bilgiler arasında.

Özellikle il dışından gelenler için uygulanan karantinanın kalkmış olması, maskesiz temas, sosyal mesafe ve hilyene dikkat edilmemesi vaka sayılarının artmasına sebep oluyor.

MASKE-SOSYAL MESAFE ÇOK ÖNEMLİ 

Türkiye genelinde vaka sayıları ürkütücü şekilde yükselmeye başlaması ile birlikte maskesiz sokağa çıkamayacak illerin sayısı 45'e ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kontrollü sosyal hayatın salgına karşı yeni bir hayat tarzı olduğunu belirterek, koronavirüs riskinin "Maske + Sosyal Mesafe" şartı ile ortadan kalkacağını açıkladı. Koca ayrıca, "Dışarıya maskesiz çıkmak, maskeyi yarı açık şekilde kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz" değerlendirmesinde bulundu. 

UZMANLAR ISRARLA UYARIYOR 

Vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlak uymaları isteniyor. Vaka artışlarının devam etmesi halinde yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğine dikkat çekiliyor.   

Bakmadan Geçme