Vakalarda Ciddi Artış Yaşanıyor

Can kayıpları ve artan vaka sayıları endişelendiriyor

Bartın’da şu sıralar günlük ortalama 30-35 yeni pozitif vakanın ortaya çıktığı ve vakalarda ciddi artış yaşandığı öğrenildi.
Bartın’da ciddi bir artış eğilimi gösteren korona virüs salgınının yayılım hızını düşürmek için sürekli uyarı ve denetimler yapılıyor. Belediye hoparlöründen ve polis araçlarından megafon ile vatandaşlar sürekli maske ve mesafe konusunda uyarılıyor. Bir ara vaka sayısını sıfıra düşüren Bartın’da, özellikle havaların soğuması ile birlikte vaka sayısının artması ve son günlerde 3 can kaybı birden yaşanması endişeye neden oldu. Bartın pandemi hastanesinde 20’den fazla tedavi gören hasta, 110’dan fazla evlerinde kontrol ve tedavi altında bulunan pozitif vaka olduğu biliniyor. Vaka sayıları konusunda resmi bir açıklama yapılmıyor.
Vatandaşlardan istirhamım düşüşe güvenerek tedbiri elden bırakmayalım, rehavete kapılmayalım, kalabalıktan, yakın temastan uzak duralım.
KURAL ÇOK BASİT, MASKE, MESAFE VE HİJYEN
Dışarıda maskelerimizi çıkarmamayı, ellerimizi yıkamayı ihmal etmeyelim. Bu tedbirler bizi sadece Korona virüsten değil, grip ve diğer üst solunum yolu hastalıklardan da koruyor. Bu hastalık öncelikle büyüklerimize ve yaşlılarımıza hasar veriyor. Sevdiklerimizi kaybediyoruz. Onları korumak için daha sıkı tedbirlerle ve özenle hareket etmemiz gerekiyor. Bizler tedbirimizi alalım ki sağlık çalışanlarımız nefes alabilsin.
 

Bakmadan Geçme