Vali Halat Çekti, Kaymakam İp Atladı

Bartın'da Şimşirli Cami Hıdırellez şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kalecik Köyünde bulunan tarihi Şimşirli Cami Hıdırellez Şenliklerinde düzenlenen yarışmada Bartın Valisi Nusret Dirim, vatandaşlarla halat çekerken, Ulus Kaymakamı Recep Hasar ip atlama yarışmasına katıldı.
Hıdırellez şenlikleri tarihi ve manevi havası ile ünlü Kalecik köyünde bulunan Şimşirli Camisinde öyle namazının ardından başladı. Şenliklere katılanlar yemek ikramının ardından geleneksel çuval yarışı, kaşıkta yumurta, yoğurt yeme, ip atlama, halat çekme gibi yarışmalar düzenlendi.

Vali Nusret Dirim vatandaşlarla halat çekme yarışmasına katılırken, Ulus Kaymakamı Recep Hasar ip atlama yarışmasına katıldı.
Havanın yağmurlu olmasına rağmen şenlik yoğun katılımla gerçekleşti.
 
Bölgenin çok güzel coğrafi yapıya sahip olduğunu belirten Vali Nusret Dirim, “İnsanlar bu manevi atmosferde buluşuyor. Fırsat buldukça da bu etkinliklere katılmaya çalışıyorum. Bunlar bizi biz yapan önemli özelliklerimiz. Bu özelliklerimizi kuşaktan kuşağa aktararak bu gelenekleri yaşatmaya devam etmeliyiz. İlerleyen yıllarda bu etkinliklere devlet desteği ile bu etkinlikleri zenginleştirerek bölgemizin potansiyelini harekete geçirmek istiyoruz" dedi.
 
Kaymakam Hasar da etkinlik sayesinde Devlet-millet kaynaşmasının sağlandığını belirterek şöyle konuştu;
“Tarihi Şimşirli Camimizin restorasyonu gerçekleştirecek.  Herkes hıdırellezi icra etmek suretiyle burada dostluklarını pekiştirdi. Önümüzdeki yıllarda daha yoğun katılım ile bu etkinlikleri gerçekleşeceği kanaatindeyiz."


 

Bakmadan Geçme