Valilik genelgesi uygulanmalı

Bartın'da korona tedbirleri kapsamında bazı kurumlarda esnek ve dönüşümlü çalışma sistemine geçilemedi.

Kamu işyerlerinde Covid-19 salgını nedeniyle ‘dönüşümlü/esnek çalışma’ genelgesinin uygulanması için genelge yayımlandı. Buna rağmen bazı kamu kurumlarında dönüşümlü çalışma düzenine geçilirken, bazılarında virüse yakalanma riski fazla olmasına karşın çalışanlar her gün işyerine gelmeye zorlanıyor. Görülen vakalar ve temaslar sonrası karantinaya alınan çalışanlar nedeniyle kurumlarda Hizmetlerde aksamalar yaşanıyor ve uzun kuyruklar oluşuyor. Bu da haliyle sosyal mesafede olumsuz durumlara yol açıyor. 

Çoğu kurumda dönüşümlü çalışma başlarken, riskin yüksek olduğu il nüfus müdürlüğü, PTT ve sosyal yardımlaşma gibi birimlerinde dönüşümlü çalışmaya geçilmediği öğrenildi. Sosyal yardımlaşma vakfında bölmeler yapılarak önlemlerin üst düzeyde alındığı ve vatandaşlara telefon ile hizmet verildiği öğrenildi.

Valilik genelgesi ile Tüm kamu kurumlarında gerçek anlamda koruyucu, yayılımı azaltacak şekilde dönüşümlü çalışma uygulamasına geçilmesi büyük önem arz ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde çalışanlardan bazıları koronaya yakalanan ve tüm şubelerini kapatan PTT önünde metrelerce kuyruk oluşması vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle kargo dağıtımında aşırı yoğunluk yaşandığı ve çalıan sayısının yetersiz kaldığı belirtildi. 

Sosyal yardımlaşma vakıf müdürü Feridun Güler temaslı olması nedeniyle karantina altında bulunuyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

 

Bakmadan Geçme