Valilik rahatsızlanan öğrenci sayısını açıkladı

Sayı giderek arttı, işte son durum

Bartın’da özellikle taşımalı eğitim gören öğrencilerde görülen bulantı, kusma, ishal vakalarının artması üzerine Bartın valilğinden yapılan yazılı açıklama: "İlimize bağlı muhtelif köylerden Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet binası acil servisine 10.11.2021 tarihinde saat: 00:00- 23:15 saatleri arasında bu lantı, kusma ve ishal şikayetleri ile 7-12 yaş arası toplam (417) çocuk hasta müracaatı olmuştur. Bu hastaların acil serviste ayaktan takip ve tedavileri yapılmış olup (400) çocuk reçete ile taburcu olmuş, halen (17)'sinin gözlem ve tedavisine acil serviste devam edilmektedir. Çocuk servislerinde bu nedenle yatan hastamiz bulunmamaktadır. Bu şikayetler tibbi olarak çoğunlukla amip tanısıyla örtüşmek te olup bu tanının muhtemel sebepleri ve yaş grupları birlikte değerlendirildiğinde içilen su veya suyla hazırlanan veya suyla yıkanan yiyecekler olabileceği düşünülmektedir. Alınan su numunelerinin sonuçları 48 saat, yemek numunesinin sonuçları ise 10 gün içerisinde çıkacaktır.
Valiliğimiz tarafından konunun her yönüyle ortaya konula bilmesi için araştırma başlatılmış, aynı zamanda Bartın Cum huriyet Başsavcılığı tarafından da adli soruşturmanın başlatıldığı öğrenilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
****Milli Eğitim müdürlüğünden velilere mesaj gönderildi. 
Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, velilere mesaj göndererek yarın tüm okullarda temizlik yapılacağını ve
gelmeyen öğrencilerin yok yazılmayacağını duyurdu. Gönderilen mesajda, Bulantı, kusma, ishal vakaları görülen okullarda yarın detaylı temizlik yapılacağından yoğun deterjan ve çamaşır suyu temizlik maddelerinin kokusundan etkilenmemeleri için isterlerse öğrencileri yarın okula göndermeyebilecekleri ve gelmeyen öğrencilerin devamsız sayılmayacakları belirtildi. Vaka görülen okulların İl Müdürlüğü tarafından ziyaret edileceği ve temizlik çalışmalarının yerinde inceleneceği öğrenildi. 

Bakmadan Geçme