Valilikten Flaş PCR Testi açıklaması

Sosyal medyada test uygulaması gündem oldu...

Yılbaşı tatili öncesinde Bartın'a il dışından gelenlere test uygulanmasına sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine valilik açıklama yaptı.

BARTIN VALİLİĞİNDEN KAMUOYU BİLGİLENDİRME NOTU

Sosyal medyada, İlimiz girişinde zorunlu PCR testi yapıldığı şeklindeki paylaşımlar nedeniyle kamuoyuna bu açıklamanın yapılması gerekli olmuştur. İlimiz girişinde yapılan uygulama, izolasyon ihlallerini tespit maksatlı HES kodu kontrolüdür. PCR testi uygulaması, 31/12/2020 tarihinde sokağa çıkma kısıtlaması başlayana kadar il dışından tatil veya izin maksatlı gelen takribi 4.000 kişinin rutin HES kodu kontrolü sırasında, vaka sayısının yoğun olduğu illerden gelenler üzerinde  tarama maksatlı yapılan bir uygulama olmuştur.  Bu uygulama sırasında ayrıca, kişilerin, pasaportsuz seyahat edilebilen ülkelerden gelip de öncesinde İngiltere bağlantısı olup olmadığı da sorgulanmıştır (Pasaport olmadığından giriş çıkış damgası bulunmayacağından). 400 civarında alınan numuneden 4 kişi pozitif çıkmıştır. Sosyal medyada ve haber portallarında paylaşılan haberler artık devam etmeyen uygulamaya ilişkin görsel ve bilgilerin tekrarıdır. 
İl genelinde riskli meslek grupları (market çalışanı, kargo elemanı, servis elemanları, yemek dağıtanlar, berberler vb) ve il dışından gelenlerin, sağlık kontrolleri sonrasında gerekli görülmesi halinde belirli periyotlarla ikametlerinde teste tabi tutulması uygulaması olağan  şekilde devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

#haddinibilbartınvaliligi

Bakmadan Geçme