Valilikten son dakika açıklaması, dikkat!

Bartın valiliği vaka sayısında son durumu açıkladı ve uyarıda bulundu...

ZARURİ HALLER DIŞINDA DIŞARDA GEZİNMEK YASAK
Bartın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada koronavirüs bilançosu ve uyulması gereken tedbirler konusunda uyarı yapıldı.
İşte o açıklama;
"Covid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında 1/5/2020 - 4/5/2020 tarihleri arasında 30 Büyükşehir ve Zonguldak İlinde sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.
Bartın İli bu İller arasında olmamakla birlikte İlimizde; 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkması yasaktır. Acil ihtiyaçları dışında insanların cadde ve sokaklarda gezinmesi, yürümesi ve bir araya gelmesi Valiliğin 1 numaralı emri gereği yasaktır.
Pazarlarda, market ve bakkallarda alanın yarısı kadar maskeli olmak şartıyla müşteri kabul edilmektedir.
Kamu kurumlarında, toplu taşıma araçlarında maskesiz bulunmak yasaktır. Sahillerde, akarsu kenarlarında piknik alanlarında bulunmak, gezinmek yasaktır. Gerekli olan her yerde sosyal mesafeyi korumak zorunludur.
Seyahat izni almadan başka şehirlere gitmek yasaktır.
Alınan bütün bu tedbirler hepimizin sağlığı içindir.
VAKA SAYISINDA SON DURUM
Bartın İlinde çok şükür son 5 gündür pozitif vaka görülmemiştir. 73 hastamız taburcu edilerek evlerine gönderilmiş, 21 hastamız taburcu edilmek üzere son test sonuçlarını beklemektedir. Halen hastanede tedavisi devam eden 17 pozitif hastamız (2’si yoğun bakımda) bulunmaktadır.
Ramazan ayının sonunda çifte bayram yapabilmek, alınan önlemlere riayet etmekle mümkün olacaktır."
#HepBirlikteBaşaracağız
#EvdeKalBartın

Bakmadan Geçme